Ok, przyznam szczerze, że czytając, co muszę zrobić, by zagrać na moim FFXI w wersję japońską, zupełnie mi się odechciało. Szukanie iso płyt, zabawy z POLem - nie mam ochoty na takie zabawy.
Tak więc zdecydowałem, że lepszym wyjściem będzie prawdopodobnie kupić wersję japońską. W końcu podstawki z dodatkami są teraz śmiesznie tanie. Okazuje się, że bardzo się myliłem i dorwanie FFXI + 3 dodatki w normalnej cenie nie jest takie proste.
Otóż, nabyć Final Fantasy XI: All-In-One Pack można na przykład w sklepie
Play-Asia (zamawiałem już stamtąd WiFi MAX i artbook z .hacka//G.U. - wysyłają do Polski bez problemu, a koszty wcale nie są tragiczne). Niestety cena jest iście bandycka - 80$ dolarów + wysyłka to zdecydowanie zbyt wiele, jak na moją kieszeń...
Z czystej ciekawości sprawdziłem na japońskim Amazonie, ile kosztuje wydanie ze wszystkimi dodatkami. To, co zobaczyłem, po prostu mnie zamurowało -
5000 jenów za Final Fantasy XI Vana'Diel Collection 2007. W przeliczeniu na naszą walutę to około 122 zł. Niestety, amazony ogólnie nie wysyłają gier i elektroniki do zacofanej Polski (+nawet, gdyby wysyłały, koszt przesyłki z Japonii jest tragicznie wręcz wysoki), więc to wyjście odpada.
Chciałem poprosić o Waszą pomoc - czy ktoś ma jakikolwiek pomysł, gdzie można nabyć ten zestaw w jakiejś rozsądnej cenie?