Coval >> jak chcesz napisać słabą recenzję to poczytaj poprostu to forum, szczególnie w starszych wątkach znajdziesz ogólne opinie na temat gry. Jak chcesz, aby recenzja była dobra to najpierw trochę pograj (wystarczy intensywny tydzień), "wejdź" do naszego "LinkShella , a potem pytaj nas o ocenę poszczególnych elementów gry. Z twojego postu wnioskuję, że masz taki zamiar, tylko jakby zaczynasz od złej strony
Ja wiem, że normą jest opisywanie filmów, których się nie widziało, książek których się nie czytało i gier w które się nie grało, ale mi to przypomina normę typu "radio samochodowe najlepiej kupić od złodzieja" (bez obrazy).
Jeśli chodzi o + i -:
Gra ma rozliczne plusy, jest naprawdę dobrze przemyślana i dopracowana. Minusy dostrzegam dwa: pierwszy to to, że duża część questów sprowadza się do kupienia potrzebnego przedmiotu na AH (moim zdaniem powinne to być nodropy), drugi to brak PVP, ale jest on usprawiedliwiony fabułą: tu nie ma klasyczego konfliktu stron tak jak w AO czy DAOC, państwa raczej rywalizują o prymat ekonomiczny, o to które jest silniejsze i bogatsze. Otwarte pvp mogło by wywrócić grę do góry nogami, co mogłoby być ciekawe dla starych graczy
, ale moim zdaniem wpłynęło by na FF XI negatywnie. Nie wiem, czy wprowadzenie pvp w tym roku to tylko plotka (żadnej oficjalnej informacji nie widziałem), ale mam nadzieję, że jesli nie to polegać ono będzie na czymś w stylu areny (takiej jak w Tir z AO).