Z moich doświadczeń wynika, że czym dalej tym itemy, armor są droższe - to w FF się zgadza.
Ale też, czym dalej tym dropy które można opchnąć innym graczom lub vendorowi są cenniejsze.
W praktyce jesteś na 50lvl i z łatwością stać Cię (no czasami trzeba wykonać dodatkową misję, lub przeprowadzić mały hunting w okolicy) na podstawowy armor + broń (czary) na swój lvl.
Natomiast w FFXI - zabijasz osę na która jest na 1 lvl (masz szansę na skrzydełko czy miodek), zabijasz osę na 30lvl (masz identyczną? szansę na skrzydełko czy miodek).
Cena na AH czy u vendora - jest ta sama.
Z tym, że set armoru na 1-4lvl kosztuje kilkaset gili, natomiast na 25lvl cały set kosztuje kilkadziesiąt (coś około 80 000)tysięcy gili.
Myślę, że taki system jest zaplanowany przez squaresoft, to zmusza graczy od oderwania się od ciągłego lvl-up i zajęcia się przez jakiś czas craftingiem, miningiem, wycinaniem drzew, czy fishingiem.
Ja w każdym razie się do tego przymierzam (wczoraj levelowałem w party przez około 3h zdobyłem 2 rudy soli) - ewentualnie rozpatruję drugą możliwość - zrobienia kolejnego subjoba i zarobienia na kryształkach, które sprzedają się bardzo szybko i w miarę w atrakcyjnych cenach, a drop rate jest wysoki
<Przy quescie na chocobo - zasnąłem
Obudziłem się po 2-3 godzinach, dokończyłem quest i poszedłem dalej spać>
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Mark24 dnia 2004-01-28 11:30 ]</font>