Tak sie zastanawiam...na czym zarabiacie kase w WoW , jesli zarabiacie oczywiscie.
Czy to jest crafting..czy alchemia..czy enchanting..czy moze np:zbieranie i sprzedawanie surowcow...fishing?
Nie chodzi mi oczywiscie o kase z dropow jakis itemkow...bo to w sumie kazdy sprzedaje...tylko wlasnie o te bardziej konkretne sprawy..zwiazane z profesja.
No i oczywiscie.. na co zbieracie kase?...czy poprostu lubicie miec jej sporo?
I czemu kazdy sie zdecydowal na taka a nie inna profesje.
Jesli chodzi o mnie---to:
blacksmithing\armor 280 skill
mining\300 skill
nie robilem innej z Secondary Skills
Z "kowalstwa" czerpie "umiarkowane" dochody sprzedaje w zasadzie sprzet craftowany do zwiekszenia mojego skilla.
Robie kilka towarow na ktore bedzie zapotrzebowanie.
Np green iron helm..nawet ladnie sie sprzedaje.
Reszta ..jesli chodzi o te high lvl itemki 40+ trudniej zrobic w wiekszych ilosciach ze wzgledu na dostepnosc Truesilver
Ale dosyc sporo kasy wyciagam na sprzedawaniu mithrila...
Mam ladne miejsce w Badlandach...tylko trzeba miec konia i lvl 44+.
Robie rundke dookola skal w badlandach(cala mapa..brzeg mapy) i wyciagam srednio 30 mithrila..nie wdajac sie praktycznie w walke--a jesli juz to sporadycznie.
Srednio na 1h uzbieram 100 mithrila--co (przynajmniej na tym serwie na ktorym gram)daje mi okolo 20g.
Zbieranie jest dosyc nudnawe...ale jesli zalezy na kase to przynajmniej ja moge wyciagnac na tym okolo 100g na dzien(5 h zbierania)
No i to na tyle oczywiscie...
ps..co robic po 60 levelu?(nie liczac oczywiscie rajdow i zbierania jakis itemkow)...czy sa jakies plotki/informacje na temat zwiekszenia max lvl dla postaci?.