To do odpowiedzi na moj wczesniejszy post - panowie to co was wkurza dzialaniach nvidii jakos nie przeszkadza wam u ati?? wlasnie tego nie lubie... ati robi dokladnie to samo, wydaje stery poprawiajace wydajnosc jedynie w 3dm ( wystarczy sobie przypomniec sytuacje z 3dm2005 ), czy takie byle jakas x gra szla te kilka klatek szybciej itp. ale to nv jest "be".
Btw. upraszczanie szczegolow u nvidii to juz przeszlosc..
Xanth jak inni rzekne, iz niestety ATI przegrywa z kartami nvidii w porownaniu wydajnosci do ceny ( mowie o najnowszych kartach ). Ja wiem, ze niektorym jest trudno sie pogodzic ale troche dupy dali z tymi x800 ( chociaz to b.dobra konstrukcja, ale mogliby sie postarac bardziej - troche sobie zaprzeczam...
), nie mowiac o x850xt ktory ma podkrecone zegary o 20mhz wzgledem x800xt pe, wydajnosci mu to dalo jakies +4%, a cena duzo wyzsza i wszyscy sie ciesza, gdyby nv taka karte wypuscilo to juz by ja wszyscy zjechali a tak cisza..
Mi nie chodzi aby pokazac, iz nv jest lepsza czy cus.. ja jestem zwolennikiem obu firm ( w zaleznosci od ceny ) tylko denerwuje mnie jak jedna firme sie jedzie, a grzeszki drugiej przemilcza. Btw. Co do marketingu to rzeczywiscie ten u ati wymiata, nie chodzi tylko o programy typu the way its.. ale ogolnie co panowie z ati czasem w wywiadach opowiadaja
Co prawda nv nie pozostaje im dluzna i tez czasem jakiegos zonka walnie, ale to zdecydowanie rzadziej.