Historia:
Szept… … miliony lat temu… szept… podczas panowania Tytanów i Panteonu, coś zaistniało
Wraz z narodzinami Sargerasa najpotężniejszego z gigantów przypadkowo powołano do życia tajemniczą i bezimienną istotę. Tajemniczą, bo wówczas nikt nie wiedział o jej istnieniu, bezimienną, bo nikt nie nadał jej imienia. Powstałą ona z resztek magii, która posłużyła do stworzenia potężnego giganta Sargerasa i cienia padającego na niego w pierwszych minutach jego życia …
Owa istota posiadała czysty umysł, będącym czystą kartą, na której miały zapisać się historie świata... Także te okupione krwią, cierpieniem i innymi okropnościami zwane Czarnymi Wiekami. Istota ta była widoczna tylko jako cień, od początku swego stworzenia.
Żyjąc w cieniu przez te wszystkie lata docierały do niej zniekształcone przez rzeczywistość odbite echem informacje co to jest cierpienie i radości, dobra i zło.
Szept.. Po upływie wielu wieków, często ogarniętych wojną, krwią i cierpieniem, nauczyła się przewidywać Czarne Wieki. Chcąc poznać dobra i zło, zaczęła przekazywać swą ogromną wiedzę o magii i sztukach walki zwykłym śmiertelnikom.. Słyszeli ją nieliczni jej szepty były mieszane z wiatrem, z gwarem bitew, z krzykiem niemowlęcia.
Lecz każde jej słowo było warte tyle co lata walki, setki przeczytanych ksiąg czy tony złota. Ten co słyszy podąża własną drogą dokonując własnych wyborów, nie istotny jest kolor krwi strona czy rasa istotne jest poznanie… poznanie tego, co nie poznane. Cień księżyca, w cieniu coś jest, nieliczni to dostrzegają lecz jest na pewno jest. Przemówił przemówił cichym szeptem do każdego z nich nakazując udać się na miejsce spotkania z braćmi … Szept… usłyszeli wybrani, którzy też jako pierwsi dotarli na miejsce spotkania i stworzyli bezimienną gildie nazwaną kilka wieków później Gildią Czarnych Wieków. Przysięga… on słucha… on obserwuje….. on poznaje. Dwie drogi… dla szlachetnych i dobrych, druga zaś dla dotkniętych złem …
Bracia można ich poznać po czarnych oczach gdy spoglądają w księżyc, który pamięta przeszłość tego świata tak jak tajemnicza Istota Cienia. Nieznani zapomniani są wszędzie obserwują słyszą uczą, walczą gromadzą wiedze
Jeżeli ktoś już jest pewien, że kupi Wowa będzie grał hordą i lubi trzymać klimat typowy dla gier RPG zapraszam do Gildii Black Aeons. Na razie zebrałem garstkę znajomych osób w dość podeszłym wieku
ale jesteśmy otwarci na każdego co ma zapał i jest w miarę zrównoważony.
Oto skrócony regulamin ( może sie troche zmienić) będzie również przysięga
1. Każdy członek Gildii musi przestrzegać praw gildii "Prawo jest prawem".
2. "Prawo jest Prawem" i musi być przestrzegane miecz zgładzi tego co nie zrobi tego.
3. Dobre imię Gildii jest ważniejsze niż me własne i wszystko co posiadam nie splamię jego tak i jak mego własnego.
4. Me życie to Gildia a co ma w niej zostać ma para z gęby nie rozpowie w szelak.
5. Me czyny i sława nie będzie należna programom i czitą gdyż ich nie użyje
6. Brzydzi mnie żebractwo o itemy wszelkie, nie biegam za ludźmi nie proszę o złoto, gdy mi trzeba czegoś od tego mam braci.
7. Mym wrogiem wróg mego brata z Gildii
8. Gildia jest mym domem a dom ma się jeden.
9. Me ramie nie opuści przyjaciela w boju
10. Znam wszystkich i każdy mnie zna na tym to polega dam odzew na wołanie brata z Gildii mojej
Nie podaje linka do serwisu bo narazie padł a nowy jeszce nie jest w pełni gotowy. Bedziemy grali na serwie PVP tym samym co reszta polaków po stronie Hordy
Dla chętnych moje gg : 4042341