Teraz mam MX1000 z IceMat Black + padsurfery od icemata inne sie wogóle nie sprawdzaja. Mimo licznych bajerów itd. to jednak MX700 był jakby lepszy, lepiej sie trzymał w dłoni i był dużo ładniejszy.
Co do komputera to zależy jakie chcesz miec te max wymagania. Dla mnie max to jest płynna gra 40-60 fps przy 1280*1024 (panel i jego native) + włączony antialiazing (AA) 8S i anizotropowe filtrowanie (AF) 16 to wszystko na maxa ustawieniach w grze. Wow nie jest tak mało wymagająca grą jakby się wydawało.
Na tym co pisałem PIV3,66 GHz HT // 1GB ram Corsair 533 CAS2 // 2x raptor 74gb raid// z GF6800 Ultra Gigabyte chodzi to w granicy 45-65 fpsów.
Bez raida to nawet na tym sprzęcie prawdopodobnie było by dogranie ludzi w Ogrimmarze lub podobnym miejscu.
Bez AA i AF to spokojnie wystarczy AMD64 + GF6800 noGT + 1GB ram z dyskiem bez raidu tak myśle.
Jedyną grą jaka mnie narazie kładzie jest Doom III w ustawieniach max + 8SAA i 16AF bo wtedy jest około 25 fpsów.
z AA 4 i AF16 jest 50 wiec AA na 8 zamienia granie w koszmar
A graficznie najładniej wygląda Riddick z PS3.0 oraz własnie (dla mnie) WoW z wspaniałym Glowem połączonym z AA.
Polecam wyłaczenie lvl of detal w wowie ta opcja zamienia krajobraz w bajkę.
Pozdrawiam