Ja dołożę tu tylko małą ciekawostkę - trochę przejechałem się na mBanku. Tak się jakoś złożyło, że posiadam konto firmowe (mBiznes), jednak zbliża się pierwsza płatność za WoWa i okazał się mały zonk. Zwykłą kartą Visa Electron nie można zapłacić pomimo tego, że widnieje ona na liście opcji do wybrania na stronie Blizza. Ok, zatem chciałem zamówić eKartę do płatności internetowych. I tu zaskoczenie - do konta firmowego nie mogę sobie zamówić tej karty - musiałbym mieć konto osobiste (eKonto), a żadnej innej alternatywy dla mBiznes nie ma. 5 dni mi zostało do końca gry, a założenie nowego konta w mBanku potrwa, jak to mnie operator mLinii pocieszył, "tylko" miesiąc...
Owszem założę sobie konto osobiste, ale chyba już w innym banku, bo wydaje mi się dziwne posiadanie rachunku w banku internetowym i nie mieć możliwości dokonywania transakcji przez Internet...
Dlatego prośba do użytkowników płacących kartą - moglibyście podać z jakich banków korzystacie i ile w Waszych bankach kosztuje możliwość płacenia za WoW?
Myślę, że takie info przyda się jeszcze nie raz
I tu przy okazji apel do userów, którzy jeszcze nie mieli przyjemności płacić - sprawdźcie zawczasu możliwości swoich banków/kont. Ja w takich sytuacjach reaguję gromkim śmiechem po przeanalizowaniu mojej głupoty, jednak może się zdarzyć, że niektórzy będą sfrustrowani (pozwoliłem sobie użyć eufemizmu
)... Nie polecam