Mark24 napisał(a):
ja tam mam nadzieję na kolejny nerfik paladyna - a konkretnie zmniejszenie healing power lub/i dps.
Mark po raz kolejny nudzisz. Najpierw zalisz sie na forum ze paladyna nie mozesz ubic, potem zmieniasz build na 31/20 i eureka, nagle mark moze zabic nawet 2 paladynow w blasted lands, a teraz znowu zmiana zdania... Nie znasz dobrze klasy paladyna, bo nim nie grales, zagraj sobie takim palem do 60lv, a moze zobaczysz jaki to jest gimp w pve, w pvp tez bys sobie super nim nie radzil. Kto ma wiecej racji? Ten kto gral postacia do 60lv, czy ten ktorego znajomosc klasy ogranicza sie tylko do duelow z nia? To tak jak ja bym cos pisal o hunterze czy warlocku, ktorymi nigdy nie gralem. Owszem paladyn jest upierdliwy w zabiciu, ale nie jest to postac nie do zabicia, taka jego rola, ma heale i babelka, moze duzo wytrzymac. Gdyby tego nie mial to by nic nie ubil, bo DPSem nie doscignie warriora nigdy, wiec musi wroga jak najdluzej przetrzymac, aby mu jakas krzywde zrobic. Warrior moze wjechac w cloth usera i zabic go trzema hitami, paladyn nigdy tak nie zrobi.
Paladyn nie ma zadnych umiejetnosci spowalniajacych gracza, jezeli ktos zacznie uciekac to nie ma praktycznie sposobu, aby taka osobe zlapac. Praktycznie, bo istnieje takie cos jak Repentance, na koncu drzewka protection, co wymaga zbyt duzego poswiecenia, aby to zdobyc i ma maly zasieg. Jesli uwazasz, ze wszystko z paladynami jest ok, to ja postuluje zeby warriorowi zabrac Hamstring i Intercept, zobaczymy jak bedziesz wtedy lapal uciekinierow.
Nie wiem czy jest sens pisac co powinno byc zmienione u paladyna i czego domagaja sie gracze, ale wiele z tych zmian dotyczyloby glownie rozgrywki PvE i przerobienia drzewek, bo w tej chwili nie oplaca sie w zadnym drzewku inwestowac do konca (jesli juz to tylko Retribution), a skille znajduja sie tam gdzie nie powinny. Skad np. skille ktore powinny pomagac w obronie, wziely sie w drzewku, ktore sluzy do zadawania obrazen. Dlaczego najlepszy skill do trzymania aggro, rowniez znajduje sie w tym drzewku. Ktos kto chce dobrze leczyc wystarczy, ze zainwestuje 14 punktow w holy, reszta to imo strata punktow, dalsze umiejetnosci stamtad sa smiechu warte i rzadko uzywane.