Mark24 napisał(a):
dps paladyna > dps warriora.
...to dps paladyna > dps warriora...
Mark mylisz sie, DPS nie bedzie wiekszy, przy takim samym sprzecie bedzie co najwyzej prawie rowny, warrior ma chyba wiecej sily niz pal na 60lv? A twoj battle shout daje z talentami 230 AP, Blessing of Might u pala z talentem daje 185AP. Jezeli zaloze taki sam sprzet jak ma twoj war, tzn. ze bede mial zero dodatkowego intelektu, a wiec malo many, zjedziesz takiego pala jeszcze szybciej. Dolicz do tego krytyki z talentow, na golo w berserker stance masz 18%, paladyn ma 10%. Takie porownywanie nie ma sensu, jesli ubiore sie tak jak warrior, to i tak szansa na krytyk go nie doscigne, HP tez war bedzie mial wiecej, paladyn za to bedzie mial mniej many na heale. Warrior co 6 sekund ma Mortal Strike i inne instanty + execute, mam doliczyc Enrage i takie tam inne? Paladyn ma tylko Seal of Command, ktore gwarantuje 5-6 dodatkowych atakow holy na minute i to wszystko.
meterrr napisał(a):
niech dadząc coś do kontroli dps ,tak jak ktoś napisał jak wejdzie SoComm (która to jest moim zdaniem chance on hit (teraz to dopiero widać ze ona jest chance on hit bo można trafić krytycznie z SeComm)) i nieraz soc wchodzi mi po 5 -8 razy z rzedu a nieraz przez pół minuty grindu nic nie wpadnie , z doswiadczenia zauwazyłem że na jednych mobach soc wchodzi cześciej a na innych rzadziej (takie moje subiektywne wrażenia mam )
Jak dziala SoCom, probowalem juz wyjasnic kilka stron wczesniej, jest to oparte na zasadzie proc per minute (PPM). Nie wierze, ze wszedl ci SoCom 5-8 razy z rzedu, to sa bajki wyssane z palca. To ze przez pol minut SoCom nie wejdzie - zgadzam sie i tu wlasnie jest problem z tym niekontrolowanym DPS.
Nie wiem kiedy przestales meterrr grac paladynem, ale jesli bylo to przed patchem 1,6 to blad z wyswietlaniem dmg z SoCom zostal w nim poprawiony. Wczesniej cyfry biale pokazywaly dmg normalny + holy, a powinny tylko normalny, do tego jeszcze bylo widac zolte cyfry (tylko dmg holy), wiec bylo to nieprawidlowo wyswietlane. Teraz jesli SoCom zadziala to widac 200dmg bialy i 200 zolty i oba moga byc krytykami lub tylko jeden z nich.
Dajcie normalne scriny bez innych buffow niz swoje i bez crusader proca, bo tak to sobie mozemy porownywac...