Skrobnę coś, bo za dużo tu bajek i zgadywanek.
Cienki, raczej nie pospamujesz sobie flashami po 800, nie mówimy o critach.
Jakbyś nawet dociągnął do +400 heal (co niekoniecznie musi się opłacać), to będzie to najwyżej 634-675 z rank6, z BoLight.
FYI: Każdy pojedyńczy flash dostaje bouns z +heal *1.5/3.5, czyli niecałe 43%. Każdy H.Light ok. 71,5% (2,5/3,5). Potestuj i przelicz sobie sam.
----------------
Rayla,+22int taki śmiszny nie jest. Jest zwyczajnie lepszy od +55 heal, z kilku powodów. Dla pala, jak i dla priesta. Ale to topik o palu.
Że niby jak się zwraca po 6 flashach???? Chyba tylko po 6 flaszkach ^^
Rachunki proste jak drut (bez urazy druidzi).
Zakładając flash rank6, +BoL. Heal powiedzmy od +200 do +400. Ratio HP/MP ma toto od 4,6 do 5,3. Więc 330 MP to śr. 1,6HP, czyli bonus z ok. 70 flashów. Lól.
Nawet bez BoL i + heal to ratio 3,11 - zwróciłoby się wtedy po 44 flashach.
A gdyby tak komuś (np. kilku palom jednocześnie) zachciało się spamować flasha rank1, to ten, mimo że leczy wolno, ale ratio może mieć kosmiczne .. uwierzycie?
A np. 11,64 ^^ Z bańki 6k MP wyleczyć np. 80-90k (70k base + crity, +free crit co 2min, zwrot many z iBoW ..). A że samemu to dupa, bo za wolno? You never walk alone ..
Jasna sprawa, +Heal zamiast +int spowoduje, że będziesz leczył więcej na sec. Ale gdybyś miał zamiast +heal do wyboru 3x mniej +int, to już się opłaca -średnio, tak ja to szacuję (zainteresowanym mogę arkusze obliczeń i testów wysłać ;P)
BTW, podobno - bo tego nie testowałem - dla priestów jest to szacunkowo 3,8 (heal/int). Ale na tym się już powinieneś znać
I wreszcie, last but not least - mana pala idzie nie tylko na heal, ale i cleanse, blessy, czasem seal. +Heal ok, ale rozsądnie.
Na koniec tych pierdół ciekawostka - impr. flash rank1 przy wysokim ratio HP/MP ma tak małe spalanie na setkę, że z impBoW na sobie, łykając co 2 min dużego niebieskiego wytrawnego, można spamować non-stop, bez końca. Np. 360HP co 1.5 sec (wiem, w pojedynkę to tyle co nic ..), do tego crity, wytrawne czasem zastąpić innym bełtem .. Neverending heal.
-----------
Tak się długo produkowałem, że mnie FrY ubiegł
Ale może komuś się reszta przyda, ja kto przez to przebrnie.
-----
Aa, i sprostowanie do Twojego info FrY.
+55 heal dodaje ok 39, ale do 2.5 sec cast, jak HolyLight.
Flash tylko ok 23.