Robus napisał(a):
Nikon napisał(a):
lol ni nie trzeba sumonowac epickie skladniki leca z kazdeo z bossow cony leca z mobow reszte kupujesz na ah
"reszty" sie nie da kupic na ah bo jest BOP
epickie kawalki to jest pikus do reszty
Dobra, ja nie kminie w czym problem w takim razie -- jakiej reszty?
Dwa graty z ZG - epicki bop i odpowiednie voodoo doll. Do wyfarmowania w kilku runach, o ile ma się w miarę regularną grupę. Voodoo doll od biedy do kupienia.
Do tego Arcanum of Focus, Rapidity lub Protection w zależności od klasy, czyli dla
- Focus : 2x Skin of Shadow czyli w większości 2 runy do scholo z pickupem, bo większość osób nawet nie kuma po co to. Unikać gości marzących o Shifting Cloak.
- Rapidity : 2x Blood of Heroes - jedna z łatwiejszych rzeczy na jakie można trafić, bo całkowicie do zsolowania w krótkim czasie. Trzeba założyć, że się zginie przynajmniej dwa razy, ale to można zrobić naked^^.
- Protection : 1x Frayed Abomination Stitching podobnie jak w przypadku Focus, ale do Stralhome. Czasem trzeba czasem wykłócić z palla-pandami o prawo do rollowania.
Resztę gratów i sam libram najlepiej kupić. Shardy i Pristine Black Diamond to pewnie koło 30-40g teraz na większości realmów. Z niektórymi libramami może być gorzej.
Quest na Arcanum w DM north do zsolowania wszystkimi klasami -- można zeskoczyć obok ogrów i przejść tunelem do biblioteki nie agrując nikogo.
Generalnie trzeba się sporo nachodzić i trochę wydać żeby, zrobić te enchanty, ale to nie jest jakieś niewykonalne. Ja największy problem jaki widzę, to wycieczki do ZG (moja gildia nie ma czasu przez bwl, a pickupy przy zg już raczej nie wchodzą w grę). W niektórych przypadkach może być kłopot z wytłumaczeniem innym żeby pasowali na epiki pod kątem enchantów, a nie próbowali robić z tego setowych rzeczy.
A tak btw, to jak widzę casterów rollujących na Frayed Abomination Stitching, w celu zrobienia
Cap of the Scarlet Savan, to mnie lekko krew zalewa. Ktoś zna kogokolwiek komu to się udało zrobić (Pristine Hide of the Beast ftw!)?