Wasze wypowiedzi i cytaty są niejednoznaczne:
Shador von Dal napisał(a):
........Your efforts will be rewarded. If your friend decides to become a paying subscriber, you will receive a FREE 30 DAY credit to your World of Warcraft subscription.
oraz
Shador von Dal napisał(a):
Ta...
....... Once your friend decides to convert his trial account to a full account and enters his first billing period, your 30 days of free play will be added to your own account
Jasne jest, że konwersja polega na zakupie retaila.
W ramach zakupu retaila, mimo wszystko płacimy z góry
za miesiąc gry. To że jest on opisany jako "free" to jedynie
zabieg marketingowy: polega to na tym że nie musisz mieć
kasy na koncie ani zdrapki pod ręką, jest to wydaje mi się oczywiste,
jak "darmowe" minuty w abonamencie tpsa.
Pytanie:
Czy w rozumieniu blizza uaktywnienie retaila jest równoznaczne z decyzją o zostaniu użytkownikiem abonamentowym, czy dopiero zakup drugiego miesiąca gry jest tą decyzją? Odpowiedź na to pytanie implikuje wprost, kiedy polecający dostaje 30 dni dodatkowe.
Wydaje się, że sformułowanie "first billing period" odnosi się jednak do pierwszego miesiąca gry, opłaconego poprzez zakup pudełka z grą, który przecież pokazuje się w historii płatności, tyle że z adnotacją "free".
Myśle że mój powyższy, logiczny wywód można podsumować wnioskiem:
Dostanę 30 dni darmo, natychmiast gdy mój kolega uaktywni konto WoW za pomocą kodu z pudełka.
Zatem mylili się ci, którzy pisali, że dostaniesz darmowy miesiąc dopiero po miesiącu, odkąd kolega uaktywni pełne konto WoW.
Proszę o rzeczowe argumenty, jeśli widzicie nieścisłości.
A najlepiej jakby ktoś napisał, jak to wygląda w praktyce.