Smolik napisał(a):
Jak wy zarabiacie ? czekacie na item ? po prostu powoli płynie ? czy jak to jest ~~
Na obu serverach na ah "promocje" i sprzedaje w normalnej cenie a oprocz tego:
Silvermoon
Druidem (Skinning/Dragonscale LW): Jakisz czas temu kupilem 2 rare recepty: Blackdragonscale Leggings i Chromatic Cloak. Kupuje skladniki na ah lub jak mi sie chce to farmuje z kumplem i wystawiam na ah crafty, Gaci nie kraftuje na zamowienie bo to nie oplacalne ludzie nie chca placic 50g za kraftniecie a tnaiej nie oplaca sie kraftowac, za to kraftuje chromatic cloak wczesniej po 100g kiedy byly 2 patterny na serwerze (w tym 1 moj) teraz kiedy sa 4-5 po 50g.
Oprocz tego farmujac reputacje z cenarion hold z dukeow fajne gacie czasem dropuja po 50-400g na ah w zaleznosci od typu materialu i surfixu najdrozsze sa plate'y of striking.
Po za tym posiadam Fishing na 422 (wedka + enchant na rekawice + przyneta na wedce) wiec ja kfarmuje rybki na bwl to przy okazji wpada troche stonescale eal ktore sie dosc ladnie sprzedaja na ah. Lowienie rybek samo w sobie jest dosc nurzace wiec jesli nie potrzebujesz rybek na instancje a nie jestes wytrwaly to szybko ci sie znudzi.
Mage (dopiero lv40 Tailor 300/Enchanting 285): Tailor kraftowanie itemow z recept na silithius oraz mooncloth robe, no i mooncloth ale aqrat mooncloth zbieram dla siebie bo kazdy z kraftow ktore chce zrobic sobie potrzebuje 10+ wiec zachowuje poki co. Enchanting dopiero zaczynam na nim zarabic brakuje mi jeszcze kilka rare recept ale czekam az dobije do 60tki co by na rajdach needowac na nie.
Burning Legion
Rogue (Herb/Alchemy): po 1st. raz na 24h mam transmutacje essence of ud -> essence of water lub essence of water -> essence of air transmutuje w zaleznosci od cen esensji na ah. A po za tym kupuje ziola na ah i robie potiony zarobek to w zaleznosci od potionu 30s-1g na potionie.
Odnosnie comba trade skilli mining/skinning "okrzyknietego" combem do farmowania kasy to tak naprawde imho nadaje sie to na czas levelowania a na lv60 tylko dla chinczykow dlatego ze trzeba sie nalazic za arcane crystalami. Owszem kasa z tego nie jest zla, ale problemem jest to ze trzeba sie na jezdzic dzieki czemu marnujemy sporo czasu ktory mozna przeznaczyc w duzo efektywniejszy sposob. A w przypadku reso druidow/ holy priestow solowanie mobow ktore sie bedzie skinowalo zakrawa juz o masochizm
.