Z góry przepraszam za nowy temat, ale powoli kończą mi się możliwości i pomysły jak ten problem rozwiązać. Blizzard oczywiście na ten temat milczy mimo, że kilkadziesiąt osób pisało o tym na ich oficjalnym boardzie (z różnych krajów, grających na różnych serwerach etc. - brak cech wspólnych).
Otóż, gram na Sunstriderze EU. Łącze się przez stare, wole, ale ciągle sprawne SDI.
Problem nazywa się... lag. Lag pojawia się, kiedy na ekranie przybywa NPC. Np.:
-- panther boss w ZG. Na początku wszystko jest ok, ale po około 30 - 40 sekundach, kiedy panter robi się coraz więcej, gra staje się praktycznie niemożliwa. Kiedy boss pada wszystko wraca do normy.
-- Razorgore, trash yard między Vaelem i BL. Sytuacja podobna, w trakcie buffów wszystko gra, ~100 ms a po mniej więcej minucie eventu dc.
Laguje WoW, TS jest ok. W krainkach, które bynajmniej do pustych nie należą nie mam tego problemu (Orgrimmar, AV, MC). Wydaje mi się, że problemem może być niska przepustowość mojego "zabytku", ale na forum Technical Support, w temacie poświęconym temu problemowi dopisywali się ludzie z porządnymi łączami (1 mb i w górę).
Ma ktoś jakiś pomysł? Myślałem, żeby przesiąść się na Neo, ale powiedzmy, że to narazie ostateczność.