@krzys afaik poradniki na tym forum sa za darmo, a "darowanemu koniowi w zeby sie nie patrzy", nie podoba ci sie poziom poradnikow na tym forum idz sobie na
http://forum.battlenet.pl i skoncz atakowac ludzi za to ze poswiecaja swoj wolny czas dla takich n00bow jak ty.
Brodaty napisał(a):
Fabianek, zaciekle atakując odsyłasz kolegę do wowwiki, ale skąd wiesz czy on tak zajbiście jak ty czyta w angielskim? Myślę że dla wielu osób polskojęzyczne strony są o wiele łatwiejsze, nawet mimo że wowwiki jest napisana prostą angielszczyzną.
hmmm tbh nie wyobrazam sobie gry w wowa jako rpg'a bez znajomosci eng (lub innego obcego jezyka dla ktorego jest dostepna odpowiednia wersja wow'a), bo wtedy naprawde lepiej pograc w quake'a / cs'a bo wow po za klimatem fantasy nie bardzo sie wtedy rozni of zwyklego fpp/tpp hmm no to heretic i hexen beda idealne.
@april nie przejmuj sie to "urodzony" dpsladin takim trzeba wybaczac.
Astaniel napisał(a):
@april
Niestety twoje posty stoją na niskim poziomie argumentacji. To, że Ty grałeś już w WoWa i rozumiesz skróty nie znaczy, że trzeba je wykorzystywać w poradniku dla newbies.
otworz laskawie instrukcje do gry na ostatnich stronach tam jest 80+% uzywanych skrotow.
Cytuj:
Jak ktoś nie umie napisać poradnika w sposób czytelny to niech go nie pisze.
zacytowane w tym threadzie kawalki jakiegos poradnika dla mnie osobiscie sa
zupelnie zrozumiale (nie to nie ja byl ich autorem lol
)
Cytuj:
To logiczne, że ludzie wymagają jakości od produktów.
za jakosc sie placi, a afaik te poradniki sa za free. nie znasz powiedzenia: place - wymagam, nie placisz - spier.... ?
Cytuj:
Twórcy poradników to nie święte krowy i nie powinni być tak traktowani.
swiete krowy, hmm nie, ale bynajmniej powinni byc szanowani za poswiecony czas i wysilek dla dobra innych nie czerpiac z tego zdnych korzysci.
Cytuj:
Powinni być krytykowani aż się nauczą pisać albo skończą z tym. Tak czy inaczej gracze zyskają.
zgadzam sie calkowicie tyle ze to ze ktos uzywa skrotow bynajmniej nie swiadczy o tym ze nie umie pisac. bardziej swiadczy o lenistwie osoby czytajacej.
i jeszcze raz powtorze: Mi jak sie nie podoba dany poradnik to szukam innego, a nie obrazam osobe ktora poswiecila swoj czas na napisanie go.
april napisał(a):
.... w instancji ( co to wogole jest instancja) sa moby ( co to sa moby) elite ( co to jest elite).
a ja to sproboje napisac w jezyku zrozumialym dla krzysia:
w lokacji ktora jest generowana od nowa dla kazdej grupy graczy sa przeciwnicy sterowani przez komputer duzo silniejsi niz wskazuje to na ich poziom doswiadczenia
5 slow vs 25 slow - ktore sie lepiej czyta? nawet jak sie nie zna skrotow to mozna zajrzec do instrukcji i nastepnym razem zdecydowanie lepiej bedzie sie czytalo zdania ze skrotami