Niestety ale jest problem z nowymi serverami pvp. Blizzard od jakiegoś czasu nie otworzył nowego servera a te co istnieją to już maja prawie 6 miesięcy na karku! No ale co zrobić trzeba czekać cierpliwie i planować. Gdyż nowy server pvp ma powstać dopiero jak znikną servery pvp ze statusem new, jest ich 5 na obecna chwile. Blizzard jednak wpadł na genialny pomysł
, że 2 servery z tej list 5'u ze statusem new zrobi recomended dzięki temu myśli, że nowi gracze zaczną grać na tych 2 serverach aż do czasu kiedy nie zmieni się jego status na low! Dzięki temu chcą przyspieszyć ich zapełnianie, bo nowi gracze znajdując towarzystwo będą zostawać na tym serverze a nie opuszczać go! Więc jeśli widzicie status new to nie znaczy, że to jest nowy server, to że widzicie status recomendet również nie oznacza, że to jest nowy server! Jedyne informację wiarygodne o pojawieniu się nowego servera można wyczytać na forum wowa w general. Np. o tym, że powstają nowe servery pve i rp było tydzień szybciej napisane niż na www.
Ja razem ze znajomymi mam teraz przerwie od wowa! Zbieramy siły i czekamy na nowy server, żeby tam zrobić jakąś polską guildie! Mamy nadzieje, że powstanie w październiku! dzieki temu na 60 lvl powinniśmy wejść do BC który ma sie pokazać pod koniec listopada według mmorpg.com. Ale już teraz kompletujemy skład do gry na różnych klasach postaci!
to taka mała krypto reklama bo jeśli ktoś by chciał z nami rozpocząć grę na nowym serwerze to mogę mu wysłać link do naszego forum gdzie to wszystko omawiamy!