KromeR napisał(a):
Moglby mi ktos przyblizyc temat 2h fury buildu? Generalnie to przymierzam sie do dual fury, ale mam slabe bronie (tylko toporek z BWL i jakies crapy niebieskie do wyboru na offhand ~40dps -> szkoda mi na to nawet crusadera zakladac). Nie wiem czy wogole z untamed blade mialoby sens robic 2h fury.
Co do 2h fury-ja uzywam TuB i jestem calkiem zadowolony z efektow. Wazne jest abys mial chociaz ~1000AP unbuffed, bo inaczej twoje crity z BT beda slabe. Co do builda: zalezy do czego chcesz(jestem w pracy i nie dzialaja mi strony z drzewkami wiec na sucho):
-pve(max dmg):
*arms: parry 2/5, imp. rend 3/3, deep wounds 3/3, tactical mastery 2/5, impale 2/2, imp overpower 2/2
*fury: cruelty 5/5, impr demo/ booming voice 5/5(przedluza czas dzialania BS o 1min), imp cleave 3/3, piercing hovl 1/1, imp BS 5/5, impr execute 2/2, enraged 5/5, deathwish 1/1, imp berserker rage 2/2(instant 10 rage), flurry 5/5, bloodthirst 1/1 i pozostale 2 pkt w cos co Ci przyjdzie do glowy, bo nie pamietam co tam jest wartego uwagi
-pvp:
*arms: parry 5/5, imp. rend 3/3, deep wounds 3/3, tactical mastery 5/5, impale 2/2, imp overpower 2/2
*fury: cruelty 5/5, booming voice 5/5(przedluza czas dzialania BS o 1min), piercing hovl 1/1, imp BS 5/5, impr intercept 2/2, enraged 5/5, deathwish 1/1, flurry 5/5, bloodthirst 1/1 pozostaly pkt po drodze wedle uznania w imp bers rage(instant 5 rage) lub imp exec(13 rage cost)
Jak zaprocuje TuB to bedziesz robil nawet >2k crity z BT.
Co do dual wield fury to duzo zalezy od itemow. Jesli nie masz co najmniej +10% hit i co najmniej 22% crit w battle stance +dobre bronie to nie radze probowac bo sie rozczarujesz.
Jesli masz to co powyzej to stanowczo polecam, efekt przerosnie Twoje najsmielsze oczekiwania
Piszesz ze masz toporek z BWL, jesli masz na mysli Crul'Shorukh to jestes wielki farciarzem. Drop rate ssie na maxa i to 3 lub 4 najlepsza bron do DW w grze(wliczajac Naxx) i najlepsza przed Naxx. Jesli to Doom's Edge to juz gorzej, ale bron nadal bardzo dobra do DW. W kazdym badz razie jesli masz niebieski OH z 40dps to troche bedzie kulalo cale to przedsiewziecie.
KromeR napisał(a):
BTW jak rozumiem offhand ma byc szybszy od maina.
To zalezy do czego. Jesli do pve to nie ma roznicy, najwazniejszy jest dps broni. Jesli do pvp to powinna to byc bron w miare szybka, choc 2.3 tez jest w/g mnie ok. Wazne jest aby MH mial wysoki max base dmg.
Ogolnie apropo dual wield - jesli dopiero zaczynasz kolekcjonowac itemy to moze sobie daruj bo drop rate dla dual wield warriora ssie najbardziej w calej grze i czesc z nich beda Ci ninjowac hunterzy i rogale.
Ale jesli uda Ci sie skolekcjonowac na prawde mocne itemy to w pve zawsze bedziesz na czolowych miejscach w dmg done i taken(aggro ftw =] ) a w pvp bedziesz doslownie niszczyl kazdego z wyjatkiem dobrego maga i rogala.
edit:zmiana kosmetyczna