Thromm napisał(a):
Witam.
Moze nie do konca pytanie nubka, ale nie chcialem zasmiecac forum nowym tematem.
Mam problem (chyba)natury technicznej. Otoz od jakiegos czasu(okolo 2-3 tygodnie) jak jestem w AQ40 to dostaje co chwile lag spike(~5 sekund) i czesto rowniez disconnect. Co dziwne w innych instancjach ani na "otwartej przestrzeni" tego problemu nie ma. Co jeszcze dziwniejsze: lag spike obejmuje rowniez ventrilo O_o. Wczesniej gralem i wszystko dzialalo normalnie. Pomyslalem ze to moze jakis mod ktory sciagnalem w tamtym czasie, lecz to tez nie jest istota problemu. Czy ktos moze spotkal sie z czyms takim i wie jak to rozwiazac?
Zeby nie bylo za latwo dodam ze na poczatku jak pojawil sie problem, pomyslalem ze to moze jakis virus blokuje mi polaczenie. Przeswietlilem komputer czym sie dalo(pod kątem virow, spyware, trojanow i innych smieci) i nic nie pomoglo. W koncu sie wkurzylem i wylaczylem windowsowego(XP sp2) Firewalla na godzine, efekt: lag spike zniknal. Pomyslalem sobie: moze sie firewall schrzanil. Zainstalowalem darmowe COMODO, wlaczylem: efekt - ponowny lag spike... wniosek? cos mi niewatpliwie chce sie polaczyc z netem i firewall to blokuje i przy okazji cale łącze sie zapycha. Okazalo sie ze mylilem sie poniewaz wczoraj ponownie mialem olbrzymie lag spike'i, DC co kilka minut. Nawet wylaczenie firewalla nic nie pomoglo. Nie mam pojecia o co chodzi, jakas bzdura kompletna...
Nie sadze zeby to byl jakis ukryty wirus czy cos, bo uzywam firewalla, antywira, antyhackera i antyspyware. Po za tym co to by byl za wirus ktory powoduje laga tylko w aq40 O_o
Mialem to samo w MC kiedys, przeinstalowanie windowsa dopiero pomoglo, teraz zaczyna mi sie powolutku to samo w BWL, siedze nad tym problemem juz sporo czasu, nie mam pojecia jak to zrobic bez reinstalacji windy