witam,
chcialem zaczac przygode z wow i kupic podstawke+tbc, tylko mam kilka pytan:
1. moze mi ktos powiedziec ile kosztuje oplata za wow? wiem, ze sa 2-miesieczne karty zdrapki na alledrogo a tam cena w granicach 85zl+ tyle, ze znajomy kumpla mowil, ze on placi 93zl za 3 miesiace. mam karte i podobno sa znizki jakies przy dluzszych okresach doladowania. nawet na forum widzialem watek z cenami ale post byl z roku 2005. czy cos sie w tej kwestii zmienilo? moglby mi ktos odpisac kto uzywa tej formy platnosci czy jest to realne by placic te 30zl+ za miesiac grania zamiast powiedzmy tych 40zl+?
2. czy jest sens teraz zaczynac gre od nowa tyle lat po premierze, nie wiedzac nic o grze, bedac typowym nupkiem i zaczynajac praktycznie od zera?
3. jak sie ma sprawa z zarabianiem? czy nie jest tak, ze nie bede mial kasy na kompletnie nic? ile mozna powiedzmy "wyciagnac" gold na dzien grajac powiedzmy 2-3h (w weekendy dluzej pewnie)? pewnie wiele zalezy od tego jaki item nam dropnie, ale czy jest cos takiego jak pewny zysk na dzien wykonujac questy/zbierajac jakies nie wiem, skaly i wystawiajac to na AH itp? i ile golda bede musial przeznaczyc powiedzmy na equip taki nie jakis super ale w miare w porzadku? wiem, ze to pewnie zalezy od uzbrojenia i lvla ale chodzi o to ile czasu bym musial placic "frycowe" i po prostu bic lvl, zarabiac gold na siebie a po jakim czasie zacznie sie jakies zarabianie na cos lepszego? na poczatku mysle, ze skupilbym sie na stworzeniu postaci pve aby cos zarobic na siebie a dpiero pozniej jakies pvp. zaczynal najprawdopodobniej bede na serwerze pvp. da sie jeszcze utworzyc konto na Burning Legion? bo slyszalem ze najwiecej tam Polakow wiec pewnie tam bym zaczal gdyby byla mozliwosc.
4. ile czasu trzeba poswiecic na powiedzmy zdobycie lvla 70 (max z pierwszego dodatku)? chodzi o to, ze na starcie bede chcial odpuscic wotlk
5. czy polecilbys komus kto dotychczas spedzil ponad 5 lat grajac w MU Online przygode od zera z wow? czy nie bedzie to za bardzo rozbudowana gra by ja zrozumiec (mu nie bylo jakos oszalamiajaco trudne do zrozumienia)?
6. wiecej pytan nie pamietam, nie bijcie za banalne pytania bo dla mnie to naprawde wazne i moze zdecydowac o kupnie badz nie gry zwlaszcza, ze trzeba na starcie troche "wladowac" pieniedzy na zakup i oplaty. z gory dzieki za pomoc