Robo napisał(a):
Szczerze ? Poczekałbym na Cataclysm. O wiele fajniej powinno się levelować. Nie dlatego, że wszystko będzie zmienione (bo akurat dla Ciebie to znaczenia dużego nie ma skoro nie znasz nawet tego co teraz), ale dlatego, że masa osób będzie robić nowe mainy i bez problemu powinieneś zawsze znaleźć party na wszystko. Poza tym jak byś zaczął w Cata to trafisz na sam początek dodatku, więc wszystko przed Tobą. Teraz w WotLKu możesz się troche zniechęcić, bo praktycznie każdy robi tylko ICC a do tego dojdzie tylko jeszcze 1 insta z 1 bossem. Moja opinia - wstrzymaj się do Cata, no chyba, że do tego czasu Ci przejdzie ;]
A niech pogra teraz, zwiedzi świat i będzie mógł porównać do tego, co się zmieni po cata. :]
Jak gracz początkujący to spokojnie do czasu premiery nowego dodatku powinien mieć zajęcie levelujac 1-80. No i alta sobie później zrobi, co by mieć porównanie do innej klasy. :]
Gleader możesz zacząć na jakimś nowszym serwerze jeśli chcesz biegać z ludźmi, ja np. teraz alta leveluje na burning legion (stary serwer) i jakoś nie narzekam, przynajmniej nie ma kolejki 5 osób po jednego mobka. :D
Zresztą i tak większość grupowych można solować, dawne czasy już minęły i poziom się trochę obniżył. :]
Ja pierwszą postać dosyć długo levelowałem, dobre 8 miesięcy z przerwami, ale to była taka lajtowa gra, poznawanie wszystkiego. Lock i hunter są dosyć łatwymi klasami do levelowania i idzie to w miare szybko i sprawnie (praktycznie brak przystanków). Przy czym hunt jest dla mnie odrobinę przynudnawy (taktykę można ograniczyć do puszczenia peta i ewentualnym dobiciu moba), także jeśli wolisz magię to szczerze polecam warlocka. Więcej funu z gry i dużo zabawy przy układaniu buildów.
Pooglądaj sobie filmiki na yt z poszczególnych klas, żeby mnie więcej zobaczyć gameplay na poszczególnych levelach, może coś Ci to podpowie.
Jakby co to pisz na PW, to Ci coś doradzę. :]