DirectC napisał(a):
Ja zacząłem przygodę z mmo od wowa, którego quitowałem już dwa razy, ostatnio wróciłem po raz kolejny i lvluje sobie misia. Zabawa przednia, czy to insty, czy questy czy też bg.
W międzyczasie kupowałem wszystkie mmo po kolei i najdłużej zagrzałem miejsca w warku, bo nie doczytałem newslettera i włączyli mi sami płacenie z automatu. Trwało to aż dwa miesiące w sumie. Ostatnie mmo, które mnie wciągneło na dłużej niż miesiąc to aion, przygoda trwała 5 tygodnii.
Serio jeśli chodzi o inne mmo to jest bieda, albo lagują serwy, albo nie masz questów żeby wylvlować dalej, albo masz błedy że ja pierdole, albo contentu nie ma.
Do momentu kiedy twórcy innych gier sobie zdadzą sprawę, że aby skopać wowi dupę muszą poradzić sobie z tymi wszystkimi zagadnieniami doputy wow będzie miazdzył konkurencję, bo szczerze nie ma alternatywy...
Typowa wypowiedz.
Mam wrazenie, ze maniacy WoW grajac w inne mmo szukaja drugiego, lepszego WoWa, a takiej gry nie ma i nie bedzie. Co nie znaczy, ze inne mmo sa slabe.
WAR, AION czy AOC to rzeczywiscie niedopracowane gry, ale FE, LOTRO czy FFXI trudno cos zarzucic, nie ma lagow, bugow, jest content.
Nigdy nie bylem fanem wowa, ale z reguly na pare miesiecy mi dawal fun, podobnie jak LOTRO. Ostatnio reaktywowalem konto WoW, zalozylem nowa postac i znudzilo mi sie po kilku dniach. Czuc ze gra jest juz stara, klepanie questow polegajace na biciu mobow albo zbieraniu czegos na ziemi jest niestety strasznie nudne, PvP nie zauwazylem (BG to nie PvP dla mnie, tylko jakby gra w grze), craft jest jeszcze slabszy niz w LOTRO.
LOTRO troche ratuje klimat, lore i fajne community, w WoW lepiej sie do nikogo nie odzywac, zeby sie nie zalamywac, lore warcrafta tez jakos nie czuje (mimo ze bylem megafanem warcrafta 2 kiedys).
Ogladam screeny i filmiki z Cata i jakos zadnej rewolucji nie widze, poza tym ze "przebudowali" stare krainy, schemat gry wydaje sie pozostawac ten sam.
Napisał pies grający w fe (chujowe pve, gorsze pvp niż w wowie i jedyne co jakiś konkretny craft)