Sobtainer napisał(a):
Ok, bierzesz pod uwagę kolego melee dps.
Ale weż też pod uwagę, że clasy casterów będą coraz potężniejsze. Taka sama mowa była w momencie, kiedy z Nefariana zaczęło dropować Ashkandi. Też casterzy srali w portki, i co? miałem wiele styczności jak mi gość przez plecy tym przejechał i stało się to samo jakby miał inny badziew w rękach.
Tak czy siak, nie sądze, by ta macka zrewolucjonizowała PvP. bierz pod uwagę też, że ok nzerfowali casterów do 3k z krytyków ale i tak casterzy będą tak samo jak melee coraz potężniejsi. Ja wyliczyłem, że przy nowych itemach, mage wyciągnie +700 dmg spells bez pierdnięcia porządnego. Co za tym idzie, dostaniesz taką salwe pocisków, że będziesz miał taki sam problem z macką 90dps jak i z macką 70dps.
Takie jest moje zdanie w tym temacie. Nie wiem, ja nie widze problemu który Ty stworzyłeś.
Problem w tym, ze twoj mag pozyje jakies 5s gora jak dojdzie do zwarcia z takim rogalem/warriorem, i nie mowimy tu o duelach, kiedy widzisz przed soba przeciwnika i mozesz odpowiednio zareagowac zaraz po rozpoczeciu walki, mowimy o normalnym pvp, kiedy na poczatek zazwyczaj przyjmujesz backstaba czy np. charge i harmstring
Poza tym piszesz tak, jakby tylko magowie byli w tej grze poza warriorami/rogalami, a mamy jeszcze pare innych klas