Dwutlenek napisał(a):
Ale takie przeliczanie nic dla nikogo nie znaczy... bo co to znaczy na minutę? a jak walczysz krócej, dłużej, szybciej, wolniej, 1h, 2h... nic...
a np 10% to 10%.
To nie jest normalna szansa procentowa, ale szansa na minute. Nie rozpatruj tego w sensie procentow, bo moze i procenty jakas role tam odgrywaja, ale nie w taki sposob jak to jest w fiery enchant.
Jezeli fiery enchant ma szanse procentowa 10% na zadzialanie podczas ataku to wraz z szybka bronia bedziesz czesciej widzial ze ten enchant dziala, bo np. wykonujesz 40 atakow na minute przy broni z szybkoscia 1.5. A wez sobie teraz bron o predkosci 3.8 - wykonujesz 15 atakow i gwarantuje ze rzadziej zobaczysz efekt dzialania fiery ench.
Natomiast Seal of Command ma szanse na zadzialanie 4.8 (wartosc srednia, a niektorzy mowia tez o 6) razy na minute. I to nie jest zalezne od predkosci broni. Wykonasz 40 atakow - SoCom zadziala 4.8 razy na minute. Wykonasz 15 atakow z wolna bronia 2H - SoCom zadziala 4.8 razy na minute. Nic ci tu po prostu nie daje duza predkosc broni, a przy dzialaniu % (tak jak z Fiery) daje.
Moze sie zdarzyc, ze ktos bedzie mial 4 ataki z SoCom na minute a inny 6, ale wedlug testow wartosc srednia to 4.8 na minute.
Wydaje mi sie, ze podobnie dziala proc z enchanta Crusader i chyba lepiej jest go ladowac na bron 2H, ale to tylko moje domysly, bo jeszcze tego enchana nie uzywalem.
Dwutlenek napisał(a):
W CT modzie jest taki addonn, combat stats się nazywa. Odpal to sobie i będziesz widział jak często Seal of Command Ci wchodzi.
To co podaje ten mod to szansa % na zadzialanie podczas ataku, ten mod nie podaje proc na minute. Jezeli ktos uzywa SoCom z wolna bronia i ma przykladowo 20% ze seal zadziala to po zmiane na bardzo szybko bron ta wartosc by spadla do jakis 5%.
A co do kwesti, ze SoCom raz zadziala 2 razy po sobie a drugi raz za 30 sekund to jest to juz losowe.
meterrr napisał(a):
myślę podobnie jak dwutlenek , to fakt ze sec wchodzi najcześciej razem z critem , ale to raczej niezależna szansa na jej trafienie , uzalezniona od lvl przeciwnika , i poziomu seala
Level seala na nic nie wplywa, dlatego najlpiej uzywac tego z 1lv.