Flacha napisał(a):
Panowie jestem raczej malo doswiadczonym w PvP graczem. Mam druta full resto w epikach t1-t2. Chcialbym pograc troche pvp i wyciagnac pare fajnych itemkow. Jak najlepiej takim drutem duzo honoru nabic. Bo wczoraj to raczej cienko bylo. DPS mam niziutki wiec glownie lecze.
Trzeba dużo grać, to czy leczysz nie ma znaczenia, jeśli wrogowie padają gdzieś w pobliżu, to dostajesz tyle honoru ile byś dostał uczestnicząc w bezpośredniej walce.
Staraj się wybierać takie spoty w PvP, w których się dużo dzieje.
W AB jeśli grasz hordą to warto trzymać się grupy która przejmuje ST bo tam się zawsze dużo dzieje. Natomiast jako alliant próbuj się trzymać blisko grupy która walczy o Farmę.
WSG wiadomo, w im większej grupie się poruszasz tym lepiej.
Co do AV to nie polecam jeśli chodzi o honor. Od crossrealm battlegrounds AV często się sprowadza do rushu na wrogie pozycje dowodzenia. Przeważnie ludzie nawet mijają się w biegu.
Jeśli chodzi o moje doświadczenia, a przez ostatnie dwa tygodnie natłukłem sporo honoru, to gorąco polecam AB. Tam nawet jeśli przegrasz przy wyrównanej walce, to zawsze jakiś honor wpadnie a HK też się na pewno trafi.
Z reguły kończę AB mając około 30-40 HK i przeważnie zwycięstwem (dobra battlegrupa). Średnio daje mi to 120+~205 honoru za rundę. Czasem więcej czasem mniej. Uważam, że to jest zadowalająca ilość.
Jeśli znajdziesz się w takiej sytuacji, że za chiny nie możesz znaleźć jakiejś grupy która by działała razem to poszukaj sobie jakiegoś warriora, SL locka czy huntera i biegaj z nim. Te trzy klasy potrafią ostro namieszać jak mają healera ze sobą, zawsze sporo HK wpadnie zanim Was rozbiją.