kikas napisał(a):
Mam wielki dylemat = Shaman vs Warrior - jaka klasa grac
Lubie walic parzadny DPS a dobry dps maja chyba obydwie te klasy. Wada warriora jest jak dla mnie brak porzadnego ataku z daleka ale wsumie po co mu to. Za to warrior ma dobre (a moze nawet b.dobry) AoE dmg i podoba mi sie z jaka latwoscia potrafi robic solo instance low-lvl. Shaman za to jest chyba ciezsza klasa do grania? Ma wiencej opcji by zabic przeciwnika nie to co warrior czyli najlepiej podejsc i porzadnie walnac w leb
Pls pomozcie mi rozwiazac moj problem
ps Chce grac postacia ktora sprawi mi najwiencej satysfakcji czyli najlepiej jakby byla to klasa trudna do gry ale i zeby miala mozliwosc wymiatac
ps2 Sciagam sobie filmik PvP warrioa Pat - PvP 2 zeby skumac mniej wiencej styl gry warriora w pvp na 60 lvl no i oczywiscie co potrafi Warrior w dobrych rekach w dobrym gearze.
popełniasz pewien błąd w założeniu.
Szaman ma dużo opcji i generalnie nauczyć się nim grać jest trudniej (np. totemów jest 20). Żeby grać dobrze szamanem trzeba przeczytać instrukcje.
Natomiast warriorem się gra trudniej - wymaga jeszcze więcej skilla, ułamki sekund mają wielkie znaczenie a przycisków wcale nie jest mało - wręcz przeciwnie, jest ich mnóstwo.
ogólnie moim zdaniem gra warriorem wymaga więcej zręczności.
ogólnie obie klasy w pvp są całkowicie przeciwstawne. To co dla woja łatwe to dla szamana trudne i odwrotnie.
teoretycznie:
szaman paladyna, maga, warlocka kładzie na luzie natomiast z rogue czu warriorem ma dużo kłopoty. warrior odwrotnie, mag to najtrudniejsza chyba klasa do pokonania rogue najłatwiejszaSzaman jest IMBA do 40 lvl potem już jego "IMBOŚĆ" nie jest taka wielka. Nie mówie że jest słaby - ale po 40 lvl zabić rogue albo warriora jest bardzo trudno
szaman nie przełacza stansów - warrior ma 3. to naprawde wpływa na trudność sterowania postacia
ale z drugiej strony wyobrażam sobie imbecyla warriora któremu wydaje się że jest IMBA natomiast nie wyobrażam sobie głupiego szamana - nie da się nawet średnio zagrać szamnem jak się jest debilem