Do tematu :
Osbiście zaczynalem od alch/herb i bylo OK. Pózniej byla potrzeba zarabiania na epick mounta i alchemia wypadla na korzyść skórek. Zwłaszcza*, że byl to juz lvl 60 i skóry z UBRS pozwalały zarobić. Alchemia pozostala w rękach kolegi z większą ilościa recept (pomarudzi ale zrobi
. Niestety skórki zaczeły być mocno irytujące gdy zamiast bić/tłuc/mordować moby ja "czychałem" na skórke (UBRS).
Kupiłem epick mounta.
Zmieniłem na kopanie - chwilke zeszło na "nabicie" skilla (nie to co przy skórach
) i korzystajac z umiejętności stealth zaczeło się błąkanie tu i tam (co będziemy zdradzać sekrety rodzinne). Troszke można na tym zarobić, szczególnie jak sie trafi arcanita.
Do kopania doszła inżynieria (głownie ze względu na Goblin Jumper Cables ale o tym za chwile). Tu nabicie "skilla" było bardzo kosztowne.
Jenak zabawki w postaci Gnomish: Mind Controle Cap, Battle Chicken, Net-o-Magic Projetor, Shrink Ray, Death Ray oraz Catseye Ultra Goggles, nie wspominając XL Goblin Jumper Cables (zrobionych przez Goblińskiego inżyniera) dają naprawdę dużo dobrej zabawy oraz są doskonałym uzupełnieniem postaci.
Dla przykładu:
1) kiedy grupa zginie a mi uda się Vanish i jako jedyny "żyje" bezcenne są Goblin Jumper Cables szczególnie w wersji XL (naprawde spora szansa na resurecta)
2) granaty i bomby to dobra rzecz na casterów kiedy stoimy w lodzie, korzeniach, odpalamy granat (najlepiej z dezorientacja) i mamy to cenne pare sekund oraz przerywamy czar,
jak czasem usłyszymy skradającego sie rogua/druida a nie bardzo juz go można namierzyć polecam Mithril Frag Bomb ze względu na duże pole rażenia (dla ally - na horde to nie działa
)
3)Gnomish Mind Controle Cap przdmiot, który pozwala pokonac 2 przeciwników nie przerwajac Ci konsumcji
polecam rzucac na magów, oni atakujac "wysptrykują" się z całej many i maja mile cooldowny - póżniej dojechanie takiego maga to już czysta formalność.
Pozostało jeszcze sporo zabawek, których jeszcze nie zrobilem, np:
w chwili obecnej zbieram składniki (arcanity:)) na Arcanite Dragonling,
pozostały jeszcze Gyrofreeze Ice Deflector, jego odpowiednika w fire Hyper-Radiant Flame Reflector i shadow Ultra-Flash Shadow Reflector.
Więc jak jesteś znudzony to polecam inżynierie, jak potrzebujesz zarobić to minig, herba lub skinning.
Wyżej wymienione przedmioty na:
http://www.thottbot.com/?t=Engineering
http://www.thottbot.com/?t=Engineering
*) zwłaszcza - (lubie to słowo - na parapecie - jak ktos zna joka)
Co do Huragan/Deshroom to
Tak sie sklada, że gram z Deshem sporo czasu i od dłuższego czasu (od startu EU) wiec bede wiedzial o czym mówie/pisze.
Deshu ma swoje Zady i Walety (JAK KAŻDY Z NAS !!!) ale stwierdzenie, że to NINJA to zwykłe pomówienie.
Gramy razem bez tzw RANDOM PARTY. Stala ekipa 4 osob i zwykle brakujacej osoby szukamy w gildii. Sporadycznie jakieś wieksze randomy ale zawsze ktoś z nas jest w tym rajdzie wiec sznse na zninjowanie bez wiedzy znajomych ma naprawde niewielkie (znamy tez jego adres
)
Jednak jeżeli jesteś pewien (wraz z kolegami) to napisz do jakiegoś oficera Grimsoul Legion (np. Deomass) i jak przedstawisz dowody na NINJOWANIE to Desha spotka zasłużona kara - BEDZIE MUSIAL ZROBIC PALLADYNA
Nie wykluczam, że zdarzylo się rolować o jakiegos "G" bo w godzinach nocnych nawet ja (ROLF) popełniam błędy.
[/code]