Fabianek napisał(a):
jedyna ktora potrzebuje cos z zewnatrz aby bic mocniej??? lol
przyklad rogue potrzebuje tone fadeleaf a jak wiesz to wymaga trade skilla a nie prostego bicia mobow. tone shardow mozesz sobie nazbierac na low lewelowych mobach, a rogue czeka wizyta w ah/prosba do herbalista/samemu zbieranie i blokowanie trade skilla
wierz mi, kazdy warlock chetnie wymienilby te przeklete shardy na regenty dla dwoch istotnych umiejetnosci rogue'a (blink, vanish)
rogue potrzebuje herbalismu dla jednej umiejetnosci? warlock potrzebuje inzynierii by rownac sie z innymi klasami
Fabianek napisał(a):
hmmm a hunter od peta nie jest zalezny?
nie bardzo, bez znaczenia czy bedzie mial miska czy innego zwierzaka, pet pelni w pvp ta sama role, u warlockow wrecz przeciwnie, np. voidwalker bezuzyteczny przeciwko priestom oraz shamanom, felhunter przeciwko warriorom, hunterom, rogue'om, nie tylko skill lecz w duzym stopiniu takze pet decyduje o twojej skutecznosci w walce przeciwnko innym graczom, duele to inna bajka, o czym ponizej
Fabianek napisał(a):
hmm to ciekawe co mowisz bo ja na duelach od wiekszosci warlockow dostaje becki gram druidem wiec jestem i casterem i dd i tankiem (oczywiscie nie dorownuje magowi/rogue/warkowi). Trinket ma 5min cooldowna no wybacz jak twoj strat to fear dots/shadow bolt to faktycznie znacz swoja klase to ja juz lepiej znam warlocka (mam lv8 lockiem)
warlock w duelu to warlock ktory powinien wystepowac takze w zwyklym pvp, do duelu mozesz sobie spokojnie przywolac odpowiedniego summona, stworzyc spellstone'a w wypadku gdy walczysz z casterem, wysoki downtime po smierci cie nie dotyczy
Fabianek napisał(a):
hmm a fear moze nie jest defensywnym skillem? fear byl overpowered i dlatego go oslabili dajac wlasnie trinkety.
oczywiscie ze byl overpowered, tyle ze z overpowered skilla stal sie skillem do interuptowania spelli innych graczy, biorac pod uwage, trinkety, dimishing returns (zakladam ze wiesz co to jest) latwiej lamiacy sie fear pod wplywem dmg, cast time, a takze bug zwiazany z fearem (przeciwnik potraktowany fearem czesto wraca do punktu wyjscia po zakonczeniu dzialania tego spella) to warlock pozostaje z dwoma defensywnymi skillami ktore zaleza od peta, czyli seduce ktore zostalo znerfowane wraz z fearem oraz sacrifice voidwalkera ktory moze zostac dispellowany
Fabianek napisał(a):
detect invisibility jest bezuzyteczna??? rotfl zapytaj rogue co o tym sadzi
dawno, dawno temu, jeszcze za czasow gdy WoW byl w beta testach, magowie posiadali umiejetnosc invisibility, odpowiedzia na ten skill bylo detect invisibility warlocka, blizzard jednak zadecydowal usunac ten skil magom, a warlock pozostal ze swoim bezuzytecznym buffem, ktory jedynie wprowadza kazdego nowego warlocka w blad i w zdziwienie gdy po raz kolejny nie widzieli rogue'a ktory wlasnie ich zgankowal, mimo ze mial na sobie swojego wspanialego buffa, napisalem bezuzytecznego? detect invisibility dziala na miksturke dajaca tymczasowa niewidzialnosc! zreszta ty jako druid powinienes wiedziec ze ten buff nie dziala na stealth
Fabianek napisał(a):
jak to brak zastosowania??? tyle razy w if byl rzucany dajac rozrywke ludziom czekajacym na pelny rajd.
faktycznie zajebiste zastosowanie infernala... warte tych 50s,
infernal = 60min cooldown, 50s, 5min dzialania, ladny dmg, niestety dps juz nie jest taki ladny, brak jakichkolwiek umiejetnosci ktore moznaby kontrolowac (takich jak w przypadku innych minionow) nie mozna go summonowac w pomieszczeniach, w BG (czy innym mass PvP) warlock moze bez problemu rzucic na niego banish, szczerze mowiac imp ktorego zdobywasz na 2lvlu ma lepsze zastosowanie i nic nie kosztuje
doomguarda nie mialem okazji przetestowac w PRAKTYCE, dlatego nie bede sie wypowiadal na jego temat, polecam natomiast sciagnac filmiki z warcraftmovies.com przedstawiajace jak wyglada gra z doomguardem...
Fabianek napisał(a):
jak napisalem wyzej naucz sie swojej klasy.
alez ja znam swoja klase bardzo dobrze, czego mam sie jeszcze nauczyc? wiem jak skutecznie wykorzystywac skille warlocka w pvp oraz w teamie(, staram sie grac wybrana przeze mnie klasa na tyle skutecznie na ile jestem w stanie i na ile pozawala mi moj pet
, moge zatem wiedziec czego mam sie nauczyc? nie wiem w jaski sposob wywnioskowales moja strategie z tego co napisalem, po raz kolejny klania sie czytanie ze zrozumieniem... zatem skoro na 8lvlu wiesz juz wiecej o tej klasie niz ja to poprosze o jakies porady wujku Fabianku