Hej Zabi, widzę że nadal grasz swoim tajnym priestem na tajnym serwerze
Co do talentów to mój build będzie wyglądał prawdopodobnie tak:
http://www.worldofwarcraft.com/info/classes/priests2/talents.html?50123013050010023155100030005500000000000000000
Nadal waham się co do 2 kwestii:
- czy nie dać talentów w PoH - improved prayer of healing i holy reach, poświęcając talenty z discipline (divine spirit i częśc mental agility).PoH przydaje mi się ostatnio i to bardzo
- czy nie zrezygnować ze spiritual guidance, bo talent ten nie daje tak dużo jakby się wydawało.
Natomiast rzeczy których jestem pewien:
- wezmę spell warding. 10% mniejsze obrażenia od magii odpowiada 40 resistance przeciwko każdemu rodzajowi magii, a to sporo. Pozwala na zaoszczędzenie many na leczenie siebie w sytuacjach w któych damage nie da sie uniknąć (AoE) i pozwala na ograniczenie "nerfa" własnego sprzętu na przykład w AQ przy zakładaniu itemów z NR.
- holy nova to faktycznie zabawka, ale tania zabawka, więc czemu tego nie wybrać
- nie biorę spirit of redemption, gdyż dla mnie to jedynie "improved dying". Jak priest ginie to znaczy że ktoś coś spieprzył, więc nie mam zamiaru tego naprawiać lecząc raid lub MT zza grobu i doprowadzać do sytuacji gdzie ginie połowa ludzi, w tym wszyscy prieści, a ludzie krzyczą "omg we did it!" poczytując to za sukces
- nie biorę silent resolve, z powodów jak wyżej - jak priest bierze aggro to MT dał ciała, albo sytuacja jest tak beznadziejna że nic już nie da się zrobić
- lightwell to zabawka, nie testowałem w warunkach bojowych, ale jakoś nie widzę zastosowania (może firemaw?),
- generalnie nastawiam się na używanie greater heal i 8/8 transcendence dla dodatkowego hota.