koornik napisał(a):
Wychodzi na to ze mamy AB WSG AV marki of honor za ktore kupujemy rewardy od vendorow stormpike / silverwing sentinels / league of arathor.
Mamy pvp tokeny ktore zbieramy za zabijanie wrogow outdoor podczas wojen w roznych krainach outlandow (w roznych arenach rozne tokeny).
Rewardy za te tokeny mozna dostac u vendorow danej nacji.
Mamy tez team ranking w ktorym punkty dostajemy za bitwy z druzyna na arenie.
Mamy wreszcie honor points ktore dostajemy za zabijanie wrogow we wszystkich w/w miejscach za ktore kupujemy rewardy u pvp vendorow
right?
Nie do konca... Za BG bedziesz dostawal marki tak jak do tej pory (3 za wygrana, 1 za porazke). Za te marki + za honor pointy bedziesz kupowal PvP rewardy. Honor pointy bedziesz zdobywal za zabicie postaci gracza i beda one dodawane po srodowym maintance czyli tak jak ma to miejsce obecnie. Te honor pointy beda waluta za ktora bedziesz kupowal PvP rewardy (+ czasami trzeba tez bedzie zaplacic markami BG np. 40 mark of AB)
Tutaj zasadnicze pytanie brzmi czy na BG tez bedziesz dostawal honor pointy za kille ? Jesli tak to honor pointy potrzebne na takie GM weapon zdobedziesz bardzo szybko... Jesli nie to bedzie ostra jazda na outdoor pvp.
Generalna zmiana na plus jest taka, ze caly honor system bedzie podobny do xp system czyli nie bedziesz tracil honoru na przestrzeni czasu lub kiedy przestaniesz go grindowac na dzien, tydzien czy kilka miesiecy. Mozesz to robic szybko lub wolno ale nagrody predzej czy pozniej dostaniesz.
Oprocz tego bedzie osobny sytem areny. Tam druzyny beda mialy swoj ranking w zaleznosci od liczby wygranych meczow. I za odpowiedni ranking bedziesz dostawal nagrody.
Ranking bedzie resetowany co jakis czas (analogia do Ladder w Diablo2), wprowadzane nowe rewardy, uprgadowane stare...
(W przypadku Areny nie jestem tylko pewien czy nagrody bedziesz dostawal w zaleznosci od rankingu czy tez za kazda wygrana walke bedziesz dostawal jakies pkt czy tokeny ktore pozniej zamienisz na nagrody).
Ja wiem, ze pierwsze co zrobie to sprobuje jak najszybciej dorwac GM 2h Sword dla swojego warriora. Zawsze bardzo mi sie podobal i wreszcie mam szanse zeby swoje male marzenie splenic i to nic, ze wiele klas bedzie biegalo ze swoimi 14 rangowymi itemami. Po prostu lubie takie duze zabawki...