Tor-Bled-Nam napisał(a):
pooma napisał(a):
swarozyc napisał(a):
pooma napisał(a):
recruitnąłem ;<
Co zrobiles?analfabetyzm sie szerzy
Zrekrutowałem znajomą. Niezrozumienie spolonizowanych angielskich słów się szerzy, nie mówiąc o stosowaniu słownictwa nie rozumiejąc jego znaczenia. Analfabetyzm to nieumiejętność czytania i pisania.
Analfabetyzm to nieumiejetnosc poslugiwania sie jezykiem polskim w stopniu pdstawowym. Slowo "recruitnalem" nie ma nic wspolnego z polonizacja, nie istnieje zwyczajnie poza twoim umyslem i moze loleo keke mozgiem Oyca. Polonizujemy slowa, dla ktorych nie ma odpowiednika w jezyku polskim. Mnie sie wydaja, ze slowa "rekrutacja", "rekrutowac" sa w zasobie slow dzieci z podstawowki.
Analfabetyzm dotyczy fizycznej umiejętności czytania i pisania. Nie ma nic wspólnego z używanym słownictwem i poziomem elokwencji. Ktoś może być diabelnie elokwentny i łączyć to z ogromną wiedzą mimo braku umiejętności czytania. Mówiąc prościej - analfabeta nie wie jak 'działają literki'. Na poparcie:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Analfabetyzm
Jak widać można jeszcze podciągnąć pod analfabetyzm brak umiejętności wykonywania podstawowych działań matematycznych. Tak czy siak nie jest to związane ze stosowanym słownictwem. Użyłem słowa pochodzącego prosto z nazwy promocji i w kręgu osób czytających to forum jest ono w 100% zrozumiałe, więc cała ta dyskusja to zwykłe forumowe, za przeproszeniem - pierdolenie.
OK, koniec offtopu.