Cytuj:
2004-03-03 20:58, Aenima napisał:
Pomnoz to przez ok. 20 do potegi 20 bo tyle jest mniej wiecej kombinacji z synergetic skillami. Poza tym tu nie powinno sie mnozyc kombinacji tylko potegowac jezeli sa to perturbacje zpowtorzeniami, jezeli bez uzywa sie specjalnego wzorku (wtedy wchodzi jakies 15% mniej). Z tego wychpodzi, ze w D2 sa tryliony kombinacji, a nie tylko miliony. Jak ktos bedzie chial to zrobie takie obliczonka, ale wiem ze zer bedzie tyle, ze dlugo bedzie sie je pisac.
Obawiam sie ze nie masz zielonego pojecia o czym piszesz i chyba dyskusja z toba nie ma sensu wiec EOT.
akas o wszystkich grach bylo tyle napisane ze wystarczyc zrobic szukaj i sie wszystkiego dowiesz.
Jakbys wyszedl poza szkole zawodowa to bys wiedzial, ze dziala tutaj proste prawo wariacji bez powtorzen (nie ma znaczenia czy najpierw wpakujemy 2 pkt w HS czy w Fanatyzm jezeli i tak planujemy je tam dodac pozniej. czyli uzywamy wzoru n!/(n-k)! n-elementowego (liczba skilli) zbioru A po k-elementów (liczba pkt jakie mozemy wpkaowac w kazdy skill), gdzie k<=n. No i podstawiamy k i n. n=30 k=20, prosty rachunek, wychodzi 7.3 x 10 do 25 i tu juz widzimy ze bez problemu przedzieramy sie przez miliardy kombinacji. Tyle tylko, ze gdy to pomnozymy przez liczbe wariacji synergetic skilow, przez liczbe wariacji prefixow i afixow przedmiotow to ta potega bedzie kilkunastocyfrowa. Dalej mozymy to przez liczbe kombinacji run, klejnotow, gemow, tale i uwierzcie mi ze wyjdzie kilkutysiecznocyfrowa potega jak nie wieksza.
I jecsze jedno zanim ktos powie ze jestem glupi i nie da sie z emna rozmawiac to niech to uzasadni, a chetnie poslucham teorii gimnazjalisty o ilosci takich kombinacji. Zanim jescze ktos zacznie mnie wyzywac to powiem ze mam 11 matemtyk w tygodniu na polibudzie lodzkiej i trudniejsze rzeczy trzeba bylo umiec zeby tu sie dostac, juz na piewrszym roku sa takie rzeczy o ktorych 99% uzytkownikow tego forum nie slyszalo (np udawandieniae ze prostokad to kolo, czy rozwiazywanie kilkustronnicowych calek w ktorej polowa to sa takie symbole, ze zapewne zaden z Was nawet nie wie co oznaczaja:)) Nie zebym przez to byl lepszy, ale denerwuje mnie jak gimnazjalista, ktory nie ma o tym pojecia wyzywa mnie od glopkow.
czekam na merytoryczne podwazenie moich obliczen, tylko blagam nie wymyslajcie nowych teorii bo jescze Nobla dostaniecie.
Mark24---> NIE CHCE PRZEZ TO UDOWNODNIC ZE D2 JEST STARSZNIE SKOMPLIKOWANY, ALE ZE W PVP MA WIEKSZE MOZLIWOSCI OD KAZDEGO MMORPG, KTORY POWSTAL DO DZISIAJ.
I nie mow ze cos napisalem kiedy tego nie napisalem bo zauwazylem, ze mas ztaki zwyczaj, przeczytaj wiec powyzszy tekst tyle razy az go zrozumiesz i bedziesz mogl sie do niego odniesc.
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Bojakki dnia 2004-03-04 10:23 ]</font>