Heh dzieki wszystkim za odpowiedzi, sprostowania i swoje opinie, teraz pare odpowiedzi i moich komenatarzy:
Mark24, Ty chyba najbardziej agresywnie zareagowales, odebralem po czesci Twojego (i tylko twojego) posta w stylu krzyku "NIE" osoby, ktora nei chce sie pozgodzic z paroma faktami i przez to ma spaczony odbior niektorych moich wypowiedzi.
Czy to uwazasz za dobre, czy tez nie, jak napisalem "PING JEST WYSOKI, CHODZ GRALO SIE DOBRZE" (i Twoje 200-300 tez jest wysokie). I musisz sie z tym zgodzic. Z tego tez wzgledu ja wole czekac na EU, ale ja Ci to nie przeszkadza, Twoj wybor, moje zastrzerzenie jest sensowne i nie da sie go podwazyc. Jesli masz na 13tce jak piszesz ~100, to zmienia postac rzeczy, pogram, sam ocenie (jest to mozliwe bo w AO mialem tez ~100), ale jak narazie _SPOTKALEM SIE TYLKO ZE ZLYM PINGIEM_ (i nie z powodu mojego slabego lacza, bo mam b.dobre pingi sprawdzajac pod linuxem na rozne routery i serwery).
Co do stwierdzenia, ze postacie sa inne na wyzszych levelach, coz skoro tak twierdzisz.. ja jednak mysle, ze wiekszosc human'ow rogues bedzie lazic w podobnych bardzo eq, napewno dodanie rodzajow postury i innych charakterystycznych cech wygladu polepszylo by efekt zroznicowania i z tym tez musisz sie ze mna zgodzic.
Co do skilli to ok, tutaj napisales juz normalnie, ze tak jest i dzieki za odpowiedz, bo chcialem sie upewnic.
Ale na koncu napisales:
"Postacie się różnią: wyglądem, drzewkiem talentów, statystykami podstwowymi, skillami, armorem, weaponem. Wspólne cechy: wszystkie postacie grają w tym samym świecie. Nie da się porównać w żaden sposób priesta lvl20 i warriora lvl."
O wygladzie juz mowilismy, dzrewko talentow -> owszem, to jak tez pisalem jest duze roznicowanie; statystykami podstawowymi napisales, ze sie roznia? Czym sie rozni warrior human, od drugiego warriora humana? Str? hp?, dex? One chyba beda takie same, mi nie chodzi o to czym sie rozni paladyn human od maga humana, tylko o roznice w _OBREBIE PROFESJI_ dla tej samej rasy. O eq juz pisalem powyzej. No i ostatnie zdanie Twoje ze nie da sie porownac priesta z warem na 20tym. No a czy ja pisalem, ze sie da? jeszcze raz podkreslam, ze chodzilo mi o obreb profesji tej samej (z ta sama rasa).
Reszta jest ok bo juz wydaje mi sie, ze troche ostygles piszac dalej posta i spox zgadzam sie z reszta, dzieki za tego dlugiego posta.
Zematis - ty for info
krzyk - podobne spostrzezenia
Mark24 jeszcze raz. Tu masz racje, ze kazdy patrzy na cos innego, faktycznie dla mni sie bedzie cos innego liczyc, dla innych inne rzeczy. Ciezko dogodzic kazdemu, chcialem tylko sprawdzic piszac tego posta, czy tylko ja mialem takie oczekiwania o jakich napisalem.
Scorpio - ja tez nie pisalem, ze byly lagi, napisalem ze gralo sie dobrze, ale ten ping i tak mnie martwi. Co do skilli mialem nadzieje, ze beda takie same, ale ze bedzie mozna jakos rozwijac ich ranki jakims systemem. Co do talentow to true. Co do levelowania no to tez to uwazam za problem, za szybko sie rozwinie chyba max level (chodz moze jesli bedzie co robic na 60tym po tym wszystkim, to bym sie cieszyl z takiej postaci rzeczy).
A co do prostoty to moze i jest ok, bo przeciez dobrze dla nas, zeby zagrac w kolejna gre, miec z niej jakies wspomnienia i dobrze sie bawic, a nie stracic przy niej zbyt duzo czasu. Moze to nie jest wcale takie zle.
Jeszcze raz dzieki wszystkim za dlugie posty.
Pozdrawiam