Dobra kurna nie odpuszcze. World of TheoryCraft FTW
@Demandread:
Możesz mi wyjaśnić dlaczego używasz ekstremalnego przypadku 5k pyro jako uzasadnienia do class balance? Myślisz że dlaczego wszyscy wołają na takich magów 3MinMage? Bo kiedy już taki wypstryka się ze swoich cd to może się położyć i zdechnąć bo nic nie zrobi.
Demandread napisał(a):
Shield to ile ? 1k dmg ? Silence talent. Nie kazdy jest shadow.
Nie każdy jest ku$#@a 31 arcane? /sigh
Demandread napisał(a):
Huntard - sheepniety nie moze nic zrobic, a blink + nova + sheep nie jest trudne.
Podbiegam, zanim blink zadziała to już mam ~-40%hp -> nova -> ss -> Trap itp itd.
Demandread napisał(a):
Rog - na ogol dostaje sheepa na dzien dobry.
na ogół to zanim walka się zacznie ja mam już <50% hp + cripping poison na sobie. Na ogół jak tylko zacznę rzucać sheep to rog zrobi vanish .
Demandread napisał(a):
Warek - tak, ale musi miec 1h i shield - ilu wojow lata z shieldem w pvp ? Pomijam, ze na start dostaja tez sheep.
Sheep? Kiedy? Zwykle na start dostaje charge przez co musze się zblinkować albo zgine, następnie intercept -> Nova -> Trinket. Nawet jak w końcu wycastuje sheep to już mam 50% hp jak nie mniej, a że jedeno pyro nie zabije warka to nic to praktycznie nie zmienia.
Demandread napisał(a):
Lock - no, lock moze przyjac te 5k na klate i bedzie nadal ok. Watpliwe tez, by mag dal rade wycastowac cos wiecej niz instant, max 1.5sec.
Felhunter = spelllock + resisty. Aha, zdejmuje sheep. Raczej marne szanse na wycastowanie fireballa
Succ = Martwy mag
Felguard = 0 szans na cokolwiek dłuższego niż 1.5s cast
Lock destro nawet peta nie musi mieć bo ma porównywalny dmg z magiem więc kto ma więcej szczęścia z critami ten wygrywa (podobny burst dps)
Demandread napisał(a):
Shaman: wand, sheep
wand: 1.5s GCD + zmiana targetu ~2s free czasu dla szamana. Sheep = ES. Uwierz mi, z dobrym szamanem nie wycastujesz fireballa na pewno.
Demandread napisał(a):
I mozna by tak sobie wyliczac
No właśnie, można...