psk napisał(a):
chyba zartujesz. z tym renew na trzy lata. Nawet zakładajac ze nie masz Bane.
60 sekund/3 = 20 SB, to razy 370 mana o ile pamietam, = 7400 mana. Ja mam jakies 6.5k raid buffed w nie-dmg gear, ale nawet pominmy to. (w +dmg, mam 4.5k mana)
first aid to raz na 60 sekund. I 2k hp, co bedzie jakies z improved life tap, 2400 mana. Jeden renew to bedzie jakies 800-900 hp, jakie 1100 mana. Uzywajac SB, to ty to wypstykasz w pol minuty.
Ja mam 8,5:P I spokojnie żyje na life tap i bandażach. Czy trace jakiś dmg? No właśnie nie bardzo, w koncu inni casterzy nie maja opcji 'infinite mana' ^^
To naprawde wymaga wiecej leczenia, nie mowiac o tym, ze jak zakladasz bandaz, to jestes jakies 3 SB do tyłu.
Niezłym rozwiazaniem jest teraz master demonologist, i sacrifice voida. U mnie jest to jakies 160 hp co 4 sekundy + 40 hp co 5 sekund z itemow i demon armor. Generalnie, uwzgledniajac czas, jaki trwa life tap, wychodzi sie na zero, lub lekko na plus - chociaz moze nie do konca, moze to kwestia laga. Bo to bedzie w 20 sekund okolo 960 hp. Jakies 1200 many. A jak sprawdzałem, to mi regen przewyzszał to, co byłem w stanie zuzyc. Hm, dziwne.
bede to musial sprawdzic na jakis dluzszych bossach.
WLasnie pisze z perespektywy Onyxii glownie
W fazie pierwszej o ile ktos czegos nie spsuje, moge sobie lifetapowac do woli bo i tak dmg nie dostaje, a priestom sie nudzi (pol usypia:P)
W fazie drugiej juz tak nie bardzo, na tyle coby wytrzymac jeden lava spit.
W fazie trzeciej to srednio moge, zwlaszcza na poczatku, ale potem jest luz.
Cytuj:
Nieprawda. Zgodziłbym sie tylko w przypadku hellfire. SB ma duzo gorszy stosunek mana/dmg od frostbolta.
zakładajac brak talentow w obu przypadkach (co mocno jest na niekorzysc maga) i branie dolnej granicy dmg (nie powinno miec znaczenia, a nie chce mi sie dwa razy liczyc)
sb rank 9 to 455dmg/370 mana = 1.23 dmg z 1 many
frostbolt rank 10 to 429dmg/260 mana = 1.65 dmg z 1 many
Uhm, zawsze myslalam ze moj SB kosztuje ociupinke mniej
A dmg to przwaznie 500, 600 w gore, do osiemset. Ja mysle ze mam poprostu szczescie.
policze sobie po swojemu, załózmy ze z talentami maga we frost, i loczka w tym co trzeba.
Normalny frostbolt to 260 mana, 3 sec cast, approx 500 dmg w praktyce. Z talentami 0, 5 sec cast mniej , 15% mana mniej, co daje mi 221 mana,
Normalny SB 370 mana, 550-600, do nawet 800 dmg z normalnego SB. Takze 3 sec cast. 348 mana, 2.5 sec cast., kolo 600 normalnego dmg.
Tutaj mag wychodzi na plus., znaczy sie kopnelam ^^
Teraz crit,. Przecietny crit z frostbolta z 100% critical strike bonus to okolo 1200 do 1400.
przecietny crit z SB to jest 1400 do 2k.
A teraz z Arcane Missles^^
960 dmg , channeling 5 sec. Z talentami to jest..eee. Tak samo.
DPS Arcane Missles 192 each sec 550/2,5 (SB cast z talentami) 220 Frost bolt . 450/2,5 daje mi 180 .
Sama sie w tym pokrecilam, ale dalej mi wychodzi na to ze warlock>mag.
Cytuj:
lepiej niz cleanse-bot.
ostatni PUG sie troche zdziwił, jak sobie poszłem, po tym, jak mi powiedzieli, zebym shardow nazbierał, zeby ich summonnac.
Tez sobie raz poszlam z Onyxii, gdzie bylam moelstowana dokladnie 29 prosbami o summona, a bylam..jedynym loczkiem
No i zgadnijcie co sie dropnelo z onyxii..-_-
Cytuj:
Ja daje HSy wiecej niz MT/OT tylko, jak mi obiecaja, ze nastepnego dnia dadza mi 50-slot plecaki. (Tak, jestem niemiły
- i tak umra, jak zlapia aggro)
No wlasnie, be selfish, it helps^^ Czasami moi priesci dostaja, albo znajomi, o:P Albo jak ktos zrobi /beg
Cytuj:
Potestuje.
moj fel ma 360 FR z aura paladyna. chociaz jak miał 280, to umierał dosc szybko tez
Juz biedakowi nawet fire resist nie pomaga. Chyba fel stamina tez pomogla by niewiele.