To moze rozwine mysl
Jak ktos pisze, ze Ghost Wolf jest badziewnym skillem to nachodzi mnie mysl, ze pierdoli glupoty
kotos napisał(a):
Helgard napisał(a):
czy shaman może nauczyć się przemieniać w coś innego niż ghost wolf?
Niestety NIE!
Do tego wieki czekasz az sie laskawie zmienisz w wilka (chyba ze masz Nature Swiftness). No i dziala tylko jak NIE jestes gdzies nie w pomieszczeniu (jaskini itp.)
IMHO najwieksza porazka dla szamana - typu masz i sie odwal (rajcuje tylko na levelu 20-40 gdy nie mozesz sie zamountowac
Po pierwsze - mozliwosc poruszania sie szybciej w znaczacy sposob wplywa na szybkosc levelowania. Za przyklad niech posluza Barrensy
Po drugie - nie, nie czekasz wieki az sie w wilka zmienisz. Podstawowa znajomosc angielskiego pozwala dowiedziec sie, ze jest talent ktory pozwala na znaczne skrocenie tego procesu. Tylko niestety jak powyzej - trzeba zrozumiec opis talentu.
Po trzecie - Ghost Wolf w znaczacy sposob zwieksza przezywalnosc. Zdecydowana wiekszosc klas nie ma "latwej" mozliwosci oddalenia sie od grupki wrogow w tak zwanym "oh-shit moment". Szaman zmienia sie w wilka i w dluga.
itd. itd.
Oczywiscie, moglibysmy powiedziec, ze szaman moglby miec np. latanie od 10 lvlu, "1-shot-button" od 20 lvlu i mozliwosc wyczarowania zlota (powiedzmy 100g raz na piec minut, zeby nie byl za bardzo imba) w okolicach lvlu 30tego, ale odnosze wrazenie, ze co by kto nie dostal, zawsze znajdzie sie jakis malkontent.
Stwierdzam wiec, ze nazwanie Ghost Wolfa "najwieksza porazka dla szamana" jest dalece nieodpowiednie. Gotow jestem natomiast uznac to, ze przedpisca dopisal "IMHO" i z racj tego gotow jestem zmienic swoje zdanie na ponizsze.
Podsumowujac: IMVHO - pierdolisz.
Podsumowujac 2: Deshroom jest nie do dogonienia