Avan napisał(a):
chwilowo jestem na odwyku, ale doszły do mnie plotki, że wszyscy płaczą "NERF F****** WARLCKS" "NERF FEL GUARD!!!!" itd. a powiedzcie, czy ktoś bawi sie buildem affli albo destru? Ja planowałem po powrocie wziąć sobie destru głównie, bo teoretycznie, z destru talentami mogłby teraz zniszczyć przeciwnika podczas efektów death coila i shadowfury. Może ktoś opisać sytuację?
A niech placza co to kogo obchodzi, zawsze znajdzie sie banda newbow ktora nie umie grac a drze ryje na forum o nerfa jakiejkolwiek klasy ( check paladins dps wtf?:P).
ANyway.
Po patchu warlock ma 3 "rowne" drzewka ktore nadaja sie do ownowania zarowno w pve ( tak rajdach tez) jak i pvp.
Demo: Wiadomo selfupgrady i buffy dla demona, SL, mana feed, Demonic Knowledge ( jeden z najlepszych talentow) daja ogromna wytrzymalosc na ciosy ale nie czynia locka niesmiertelnym. Walczy sie dosc ciekawie bo mozna sie bawic w swietny crowd control, ( stunlockowanie rogua ftw;]). Zeby zniszczyc locka z felguardem trzeba poprostu chwilowo wylaczyc locka i rozwalic felka ktory ma ta wade ze ma malo hp ( u mnie 3,8k). Przyznajde ze ogolny DPS jest chory, na BG miewam wiecej dmg zadanego niz goscie z aq stuffem. Przydalby sie The Black Book.
Destru: Nie testowalem tego za dlugo ale dmg spelli jest przerazajacy a shadowfury dobrze uzyte tez daje ladne efekty, generalnie jak kiedys, malo wytrzymala armata z ogromnym dmg. Ale niech wiecej powie ktos kto dlugo gra nowym destruktorem.
Aff: Testowane i info z 1 reki. Generalnie affliction poprostu niszczy. Drainlife jest chyba najlepszym "srednim" dps locka. Oczywiscie w Aff nie ma co liczyc na 2shotowe zabijanie ale cel generalnie jak juz dostanie doty i draina to nie ma bata zeby nie zdechl. Dispel? Jaki dispel:D Co smieszne ludzie ciagle sa przyzwyczajeni do starych buildow i automatycznie zdejmuja z siebie debuffy popelniajac samobujstwo ( silence 5s). Instant Howl, swietne doty i drain life daja niezla kontrole sytuacji i tez jest ciezko zginac.
Ogolnie nowym lockiem gra sie swietnie, kazdy build jest "uzywalny". A ze niby przegiete? Niestety niby nie, otoz jak ktos sie postara to moze locka wycyckac ale to juz pozostaje stara formulka "l2p".