Kabu napisał(a):
Peonz0r dlaczego dobra wole? Konto jest swgto rodzaju dobrem, ktore zostalo skradzione-blizz ma mozliwosci je oddac, zatem gdyby to olewal zezwalal by na kradziez... taka interpretacja zaraz by sie pojawila-myslisz ze cos takiego jest korzystne dla firmy?
Taka, ze to Ty zmontowales sobie trojana.
Blizz Ci moze udowodnic ze zalozy konto dupa/pindol i przez rok sie na nie nikt nie dostanie bo komputer bedzie wlasciwie zabezpieczony.
Myslisz, ze jak nie ubezpieczysz odpowiednio w banku swojej kasy od kradziezy to bank CI ZWROCI pieniadze bo jak frajer klikneles na przyslanego maila "Data verification from your bank"??
Blizz wydal Breaking News gdzie wyjasnil czego nie nalezy robic.
Ja wiem, ze jestescie pokrzywdzeni, ale z wlasnej winy. Sami wpusciliscie trojana, ktory wam podjebal haslo i sami jestescie za to odpowiedzialni, a teraz ew. mozecie liczyc na litosc od Blizza, a nie smrodzic ze nie reaguja.
NIKT nie zwroci skradzionych dobr jesli nie sa ubezpieczone, to sie na swiecie po prostu nie zdaza. Slyszales kiedys o tym? Bo ja nie.
Druga sprawa, o ktorej juz pisalem to firewall. To, ze macie jakiegos free zone alarm nic nie daje albo moze nic nie dawac. Powod? "Dobrze" napisany trojan nie dosc, ze sie podszywa pod oryginalne procesy windy to na dodatek wykorzystuje te same porty do przesylania informacji. Co bardziej chujowy firewall po prostu je przepusci. Jeszcze raz przypominam: Sygate Personal Firewall Pro. Blokuje "inteligetnie" wszystko co jest podejrzane w trakcie pracy.
Do Marka24: Mareczku wcale nie trzeba klikac na fuckmepeep.exe, niekiedy wystarczy, ze to sie po prostu znajduje na komputerze.