Serhaud napisał(a):
powiedzcie mi, czemu teraz tak nagle taka wrzawa i tyle osob chce zmieniac strony??
A kto powiedział, że wrzawa zrobiła się nagle?? Blizzard zazwyczaj reaguje na pomysły klientów, czyli graczy....
Taki pomysł padł lata temu... Teraz jest możliwy do realizacji, stąd dyskusja.
Kilka uwag dla panów, którzy się zastanawiają DLACZEGO pomysł rerolla jest dla niektórych ludzi interesującą opcją.
- Uwaga na temat znajomych po drugiej stronie jakże niecelna... Ludziom się nie mówi co mają robić tylko daje im się opcje. Wymyślanie przykładów do tej sytuacji jest bardziej niż bezcelowy.
- Dla mnie osobiście jest to fantastyczna opcja. Grałam Horda od początku, później zmuszona różnymi życiowymi sytuacjami zmieniłam strony. I tak ze względu na swoich przyjaciół, z którymi nie mogłam grać Allie od początku, bo oni grali na serwerach EU a ja US. I dla mnie to jest zajebista opcja żeby swojego human maga zamienić na UD maga tak jak chciałam od początku.
- Zobaczcie ile ludzi whinuje, że gra stała się prosta, że wszystko za darmo, itp, itd. Ale coś ich jednak trzyma. Może to, że jak to powiedział niedawno mój kolega: nie ma żadnej innej lepszej gry... Być może zmiana frakcji sprawi, że gra będzie bardziej przyjemna dla ludzi, którzy grali i chcą grać nadal.
- I po raz kolejny: Blizard zarabiający na własnym produkcie, który jak widać jest jedną z niewielu gier, która odniosła taki sukces??? Skandal!
Żeby zarabiać na świadczonych usługach... w głowie się nie mieści...
I moje pytanie na koniec: Czemu Wam to tak bardzo przeszkadza?
Tylko racjonalnie, bo teoretycznie to ja również mogą zadać pytania w stylu: Bo wasza frakcja zacznie przegrywać na BG? Bo wasi przyjaciele mogą odejść na drugą stronę? Poproście ich żeby nie przechodzili...