tomugeen napisał(a):
Nestor napisał(a):
Calosc lacznie z karta do platnosci przez net wychodzi 25 zeta i 3-5 dni czekania. Nie wiem czemu ludzie sie bankow boja..
Urok duzych instytucji. Nienawidze stac w banku, urzedzie, na poczcie, w przychodni etc. Nie mam zaufania do czegos co ma swoja siedzibe w marmurowym gmachu, po prostu czuje dyskomfort. Zdarza sie.
Btw, sa opcje tansze nawet niz te 20pln
Phi..
Wracajac z uczelni zaszedlem do placowki multibanku, po 5 minutach przyjal mnie mily pan, w ciagu 10 minut zalozylem konto, po 3 dniach przyszla netkarta emulujaca z powodzeniem vise classic. Od tamtej pory w banku jestem raz na bardzo rzadko jak musze odrecznie kase wplacic.
Reszte robie przez net.
Platnosci w necie - wrzucam na karte tyle kasy ile mi potrzeba, ide zaplacic, rozladowuje. Nawet jak ktos dziwnym trafem dostanie numer tej karty to raczej nic nie kupi.
Do tego nie musze miec miesiecznych dochodow ani gotowki zamrozonej na koncie. A jak slysze jakie przeboje matka musi przechodzic z Pekao i innymi cudami to zostaje mi tylko -->
Kase z bankomatu moge wyplacic sobie nawet w hiszpanii
No ale, kazdy z nas ma swoje fetysze, jak ktos lubi zyc w technologicznym ciemnogrodzie, ogradzac sie ogniem od internetu i kase trzymac w skarpecie to jego prawo