Shadhun_ napisał(a):
Gz. ;].
Nestor ja widze ze ty nadal nie rozumiesz tego systemu.
Najwiecej CP nabija sie za wygrywanie BG a nie zabijanie ludzi na tychże.
U nas na 2-3 miejscu na serwerze jest shaman ktory tylko leczy, zreszta ma caly gear + healing. Ja zawsze mam zero killing blows na AV ,w tym tygodniu standing 15. Poza BG nie pvpuje wogole.
lol. nie wiem jak u was na serwerze ale u nas cp za kille dziela sie na caly raid i kazdy w wsg dostaje tyle samo
Bynajmniej. Przeczytaj jeszcze raz o co chodzi z honor systemem.
Im wiecej twoja strona wygra AV tym trudniej tobie jako jednostce bedzie sie wybic, bo ranki liczone sa jako procent calosci. Im wiecej CP jest po twojej stronie tym mniejszy jest twoj contrib.
Z zabijania ludzi w raidzie dostajesz po pierwsze mniej CP, po drugie diminishing returns.
Zeby miec rank14 musisz sie wybic ponad wszystkich, wiec jak bedziesz dalej ze wszystkimi biegal to bedziesz mial relatywnie tyle samo CP co inni.
Pozatym w raidzie dostajesz HK/CP tylko jesli jestes w okreslonej odleglosci od zabijanego panocka, trudno dostac CP za kille pod twoja baza jak kampisz dach hordy w stelfie..
Z tych wlasnie powodow szczyty rankow zajmuja klasy stricte DPS bo sa w stanie zrobic wiecej unikalnych killow za wieksza liczbe CP.