mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 872 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 10868
Dołączył(a): 17.06.2005
Offline
PostNapisane: 19 paź 2010, 21:46 
Cytuj  
Może i funkcjonalny ten tuk, ale dla mnie brzydki.

*
Avatar użytkownika

Posty: 5772
Dołączył(a): 23.01.2008
Offline
PostNapisane: 19 paź 2010, 21:49 
Cytuj  
ui ma byc użyteczne, a nie świecić się


_________________
Vanilla Wow: Nyxs - Rogue Undead

****
Avatar użytkownika

Posty: 1078
Dołączył(a): 8.05.2006
Offline
PostNapisane: 19 paź 2010, 21:56 
Cytuj  
wg mnie wygląda rewelacyjnie. jak znajdę chwilę czasu to go sobie zapodam i zbadam


_________________
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!

*
Avatar użytkownika

Posty: 5772
Dołączył(a): 23.01.2008
Offline
PostNapisane: 19 paź 2010, 22:04 
Cytuj  
Czy ktos z was potrafi w tukui ustawić action bars w taki sposób?

[_][_][_]
[_][_][_]
[_][_][_]
[_][_][_]


_________________
Vanilla Wow: Nyxs - Rogue Undead


Posty: 9
Dołączył(a): 18.03.2009
Offline
PostNapisane: 19 paź 2010, 22:07 
Cytuj  
Nyx jesli poszukujesz ciekawej modyfikacji ui tukiego wyprobuj Duffed UI
http://www.wowinterface.com/downloads/i ... dUIv3.html

*
Avatar użytkownika

Posty: 5772
Dołączył(a): 23.01.2008
Offline
PostNapisane: 19 paź 2010, 22:26 
Cytuj  
Miałem go, ale ten co mam bardziej mi siadł


_________________
Vanilla Wow: Nyxs - Rogue Undead

**
Avatar użytkownika

Posty: 327
Dołączył(a): 9.08.2003
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 08:07 
Cytuj  
mam prośbę do znawców TukUI. Czy moglibyście powiedzieć mi jak mam przenieść wyświetlaną ilość hp/many na odpowiednio pasek hp i many tak jak zaznaczyłem strzałkami na załączonym obrazku?

Obrazek

chciałbym aby HP i mana były wyświetlane na swoich paskach zarówno na mnie jak i na moim targecie

*

Posty: 104
Dołączył(a): 26.01.2005
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 08:43 
Cytuj  
Mam taki problem ze nie widze ile damagu zadaje,moze przez pol minuty gry jedynie to widac, mam tak po patchu. Moj jedyny addon to aktualnie Atlast Loot,usunalem wszystkie stare addony,usunalem tez wtf i catche.

**

Posty: 351
Dołączył(a): 29.12.2006
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 09:09 
Cytuj  
Obrazek


Pomóżcie z tym co zaznaczyłem na screenie.


_________________
Warrior Boulderfist
Druid Boulderfist

**
Avatar użytkownika

Posty: 327
Dołączył(a): 9.08.2003
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 09:22 
Cytuj  
bindować możesz wpisując komendę /hb lub /bindkey. Po wpisaniu komendy najeżdżasz kursorem nad dowolny skill i po prostu i naciskasz bind (działa tak samo jak np. w bartenderze).

Bary po prawej stronie możesz usunąć edytując plik config.lua znajdujący się w tukui/config i w linii 73 edytuj wpis

["rightbars"] = 3, -- numbers of right bar you want

wpisz ile barów chcesz mieć po prawej stronie

*
Avatar użytkownika

Posty: 6496
Dołączył(a): 17.01.2005
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 09:45 
Cytuj  
Sebo napisał(a):
Mam taki problem ze nie widze ile damagu zadaje,moze przez pol minuty gry jedynie to widac, mam tak po patchu. Moj jedyny addon to aktualnie Atlast Loot,usunalem wszystkie stare addony,usunalem tez wtf i catche.


Sproboj wlaczyc i wylaczyc to w opcjach?

@up

Kurew jak Ty zrobiles 2 bary na dole i trzy z boku?

Ja proboje tak ustawic to wychodzi mi tylko jeden dlugi (24) na dole i trzy z boku (akurat to mi pasuje).

Dodatkowo nie ma co sie bawic w takie ustawienia, sciagnij sobie addon tukui config (ze strony tuka) i bedziesz mogl wszystko graficznie poustawiac za pomoca komend /tukui config


_________________
Obrazek

**

Posty: 351
Dołączył(a): 29.12.2006
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 10:19 
Cytuj  
Nic nie zrobiłem, odrazu tak miałem. W sumie te dwa bary mi pasują, muszę tylko skille poustawiać, pobindować i to co na screenie porobić, etc.
Ogólnie te ui jest optycznie średnie, ale ma to co trzeba i jest lekkie. Dodałem classtimers i grida, żeby łatwiej leczenie szło.
Dzięki za info z tym tukui config, jakoś to przeoczyłem. Dziś będę miał więcej czasu to pokombinuje.


_________________
Warrior Boulderfist
Druid Boulderfist

***

Posty: 757
Dołączył(a): 19.12.2008
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 11:07 
Cytuj  
A przesuwac poszczegolne elementy tez sie da za pomoca tego tukui config, czy trzeba recznie grzebac w pliku?


_________________
Quake Live - best pure skill PvP MMO;)
"Some people say I'm a pussy. I say, you are what you eat. "
"Scissors should be nerfed, but Rock is ok." - Paper

**

Posty: 351
Dołączył(a): 29.12.2006
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 11:31 
Cytuj  
Shador von Dal napisał(a):

Kurew jak Ty zrobiles 2 bary na dole i trzy z boku?

Ja proboje tak ustawic to wychodzi mi tylko jeden dlugi (24) na dole i trzy z boku (akurat to mi pasuje).


Mogę ci podesłać mój plik config.lua i zobaczysz co tam zmienione jest.

Edit: "bottomrows" w config.lua chyba za to odpowiada. Sprawdź.


_________________
Warrior Boulderfist
Druid Boulderfist

****
Avatar użytkownika

Posty: 1020
Dołączył(a): 23.01.2003
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 12:08 
Cytuj  
Nyx napisał(a):
Czy ktos z was potrafi w tukui ustawić action bars w taki sposób?

[_][_][_]
[_][_][_]
[_][_][_]
[_][_][_]


NIe bardzo rozumiem ten uklad ale moge zrobic kazda modyfikacje.


_________________
Sathorn#2230

****
Avatar użytkownika

Posty: 1020
Dołączył(a): 23.01.2003
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 12:11 
Cytuj  
Kefas napisał(a):
Dodałem classtimers i grida, żeby łatwiej leczenie szło.

Gridopodobna funkcjonalnosc jest w tukUI trzeba ja tylko wlaczyc - /heal


_________________
Sathorn#2230

*
Avatar użytkownika

Posty: 5772
Dołączył(a): 23.01.2008
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 12:29 
Cytuj  
Sathorn napisał(a):
Nyx napisał(a):
Czy ktos z was potrafi w tukui ustawić action bars w taki sposób?

[_][_][_]
[_][_][_]
[_][_][_]
[_][_][_]


NIe bardzo rozumiem ten uklad ale moge zrobic kazda modyfikacje.


Obrazek

O to mi chodzi


_________________
Vanilla Wow: Nyxs - Rogue Undead

**

Posty: 351
Dołączył(a): 29.12.2006
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 13:14 
Cytuj  
Sathorn napisał(a):
Kefas napisał(a):
Dodałem classtimers i grida, żeby łatwiej leczenie szło.

Gridopodobna funkcjonalnosc jest w tukUI trzeba ja tylko wlaczyc - /heal


Testowałem, wole grida :) .


_________________
Warrior Boulderfist
Druid Boulderfist

*
Avatar użytkownika

Posty: 138
Dołączył(a): 24.03.2009
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 13:39 
Cytuj  
ubeck napisał(a):
A przesuwac poszczegolne elementy tez sie da za pomoca tego tukui config, czy trzeba recznie grzebac w pliku?


/uf - Enable or disable moving unit frames.
/mss - Move shapeshift or totem bar.

**
Avatar użytkownika

Posty: 327
Dołączył(a): 9.08.2003
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 14:34 
Cytuj  
had_ol napisał(a):
mam prośbę do znawców TukUI. Czy moglibyście powiedzieć mi jak mam przenieść wyświetlaną ilość hp/many na odpowiednio pasek hp i many tak jak zaznaczyłem strzałkami na załączonym obrazku?

Obrazek

chciałbym aby HP i mana były wyświetlane na swoich paskach zarówno na mnie jak i na moim targecie


ponowię moje pytanie

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 872 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.