Faz napisał(a):
Sylvian napisał(a):
Ale jeśli zakłądasz nowy klan tylko z powodu sprzętu to to już samo w sobie jest dla mnie nieporozumieniem (wiem, ze nigdzie nie napisałeś tego ale ja tak to odbieram).
Wiec zle odbierasz, to ze powstala rozmowa dotyczaca pomocy materialnej to wg mnie jest wlasnie przyczyna tego ze Polacy nie moga sie tu zorganizowac, zamiast myslec o wspolnej zabawie, wyprawach, spedzaniu razem czasu itp pierwsze o czym mysla to strach ze straca.
Widzisz to jest poprte niestety doswiadczeniem. Wiesz pomagałem kilkunastu soobom - wiekszość z nich zrezygnowała z gry nie dając nikomu nawet informacji o tym. Z tych kilkunastu - tylko jedna osoba oddała mi sprzęt. To nie w nas leży problem tylko w osobach nowych, skoro zabawa jest ważniejsza niż sprzęt to po co o niego prosić? Ja biegałem osobami o dużo niższym/wyższym levelu przez wiekszość czasu jaki spędziłem w L2. Także mnie o zabawie przekonywac nie trzeba. Za to podejście niktórych nowych osób trochę dziwi... skoro ja doszedłem do tego wszystkiego sam to oni tez napewno mogą. Tym bardziej, że i tak dostają pomoc - a że nie tak wielką jakby chcieli to już przepaszam.
Cytuj:
I co z tego ze ciezko jest zarobic, skoro sie zwroci kiedys, ja sam czym mam sie dziele mimo, ze zaczalem dopiero gre i co z tego ze moglbym za to kupic sobie set C, wole chodzic w D ale dobrze sie bawic.
Wiele osób tak mówiło, nie jesteś jedyny. Poziomka, Ethan, Elfinka jak chcesz to z chęcią Ci powiedzą ile osób nie oddało im itemów. Jak ktoś chce się bawić tak jak piszesz to nie prosi wogóle o takie rzeczy.
Cytuj:
GW podalem tylko jako przyklad, a moglbym wiele innych, chodzilo by pokazac, ze Polacy potrafia wspolpracowac.
Potrafią, ale jak już pisałem zawsze znajdują się osoby którym cos nie odpowiada. Z przykrością zaliczam Cie właśnie do nich. Odszedłes z klanu bez jakiejkolwiek próby rozmowy o tym czym niejako zaprzeczyłeś swoim wypowiedziom na tym forum.
Bez urazy. To nie jest żaden atak na twoją osobe. Po prostu uciekanie od problemów i zakładanie własnego klanu prowadzi właśnie do tego, że polacy nie mogą się jakoś zjednoczyć.
Po prawie 1,5 roku starań aby był czysto polski klan z dobra atmosferą stwuerdzam, że już mi więcej nie zależy na tym. to było 1,5 roku pracy i walki - teraz chcę w końcu móc pograć w ta grę i mieć z niej fun, zamiast prowadzić fanatyczne boje o stworzenie czegoś nieralnego.