Hm co wy wiecie o tankach ^.^
Mam DA 57 i bardzo długo biegałem w party z SK (który teraz jest 58 ) więc może się wypowiem ^^
Tank jest swietny do gry solo, malo odpoczywa (jesli wogole lol), ale bez miecza z focusem mozna sie załamać jeśli chodzi o damage output.... po prostu wolno sie zabija :/ DA ma niski downtime dzieki stunowi, SK dzieki dwóm drainom... "Świetny" w tym przypadku oznacza że bardzo dobrze sobie sam radzi, nie ginie jak mobkom za często stun zaczyna wchodzić... po prostu jest twardy i długo może bić... Do tego UD się bardzo przydaje do bicia minibossów (do tej pory mój DA nie miałby problemów z jasnoczerwonymi minibossami).
Ogólne wrażenie porównując DA i SK w solo - imo SK lepiej się expi (szybciej
)... Cubiki nie zjadają expa, mają dosyć porządnego draina, sam drain SK jest lepszy (wyzszy INT), SK ma wiecej STR, DEX, hexa... Po prostu Damage output SK jest dużo wyższy...
Gra DA opiera się na bieganiu od mobka do mobka, używając jedynie dwóch skilli - drain i stun shield. Pantera zjada za dużo expa żeby mogła coś przyspieszyć (w c4 to się zmieni - będzie mogła używać SS i zabierze 15% expa (nie 30), poza tym DA dostanie na 78 całkiem niezłego skilla - Cancel+debuff w jednym x)
Jeśli chodzi o pvp to sprawa na pewno jest dyskusyjna =P
DA przy każdej kronice dostawał nerfa (z c4 jest tak samo), kiedyś wystarczyło dobiec i chain stun załatwiał sprawę (no ale trzeba było dobiec.. teraz nie dość że dobiec ciężko to jeszcze okładanie przeciwnika przerywa stuna) w c4 recast pantery wyniesie 15 sekund, czyli za długo żeby móc puścić stuna i przywołać spokojnie panterę... nie wiem czy SS-y dla pantery są w stanie to zrównoważyć (wątpię). Niby jest Hamstring, ale on ciężko wchodzi, SR czasem zdąży zaciukać DA zanim mu wogóle hamstring wejdzie (a pewnie sam wcześniej zarobi Entangle'a).. Jedynie stun i pantera znacznie utrudniają przeciwnikom życie...
SK ma Lightning Strike'a ("I win" skill, dobrze że słabo wchodzi =P), dwa drainy, Freezing strike, hex, power break, guard stance, kubiki, STING... Jest w czym wybierać x)
Przy tym wszystkim wydaje mi się, że SK jest bardziej uniwersalny do pvp...
Imho do party też bardziej przydatny - tylko dlatego że ma hexa, który całkiem ładnie wchodzi jak się używa miecza dla magów =P
A jeśli chodzi o wygląd to rzeczywiście mimo wszystko DA się moim zdaniem lepiej prezentuje od SK
Jak zrobie moim SR 61 i będzie już C4 to dopiero zobaczę jak się sprawuje ta panterka z SS :> Zresztą, dopiero teraz mam kasę żeby kupić mojemu DA Damascusa z focusem =P