Poziomka napisał(a):
Cytuj:
bo bylo by pol biedy ale jezeli chodzi o to to podam taki glupi przyklad tak zwany fE na bartzie nakrecil jak wiadomo serie filmow o tak zwanym 'ownowaniu' ale nie to jest sednem chodzi o to ze widze ze frapsuje 800x600x16bit a zmierzam do zamku oren wszedzie wszystkie mass pvp ladnie mu smiga nie tnie mu jak to sie mowi nawt przy naprawde ogromnej ilosci ludzi ale to co w jednym z filmow dzieje sie ww sali tronowej zamku oren poprostu mnie przeoslo jak ktos widziale ten film to ja mam pytanie 'wtf? na czym trzeba grac zeby w takiej sytuacji mozna miec high details + jakas przyzwoita rozdzielczosc i nie miec 0.5fps'a ?'
edit: k 0.5fps'a to on mial w podanej przezemnie rozdzielczosci wiec w jakis normalniejszych warunkach to mial by mysle z 0.5na 5sek
Obejrzyj sobie filmiki takiego goscia jak Aeze, on jest z Avenge z servera Bartz
Zapytalem go o jego configuracje ..
procek
athlon 64 4k, 2GB ramu, 2x Gf(nie pamietam akurat modelu)
mam wszystkie jego filmiki ^^ ofc wszystkie ktora byly na l2ophus i na stronie clanu czy ally [nie pamietam] i widzialem ze np aden siege ma high details ale chodzilo mi konkretnie o sytuacje taka jaka byla w filmiku fE gdzie wlasnie w sali tronowej mysle ze bylo z 300graczy O_o on mial jakies 0.1fps'a [zakladajac powiedzmy min. rozdzielczosc 1024x768x32bit + jakies high details] na tym filmiku w pewnym momecie
niestety nie posiadam informacji o jego komputerze ale zastanawiam ise teraz jak by to wyglada na takim kompie jak ma Aeze + filmik w takiej rozdzielczosci i detalach na jakich robi je w tamtej sytuacji czy mial by tam chociaz 30fps'ow ? bo nie jestem w stanie dac sobie uciac reki ze tak wlasnie by bylo dodac trzeba do tego wszystkiego ze na takie kompy w polsce rzadko kto moze sobie pozwolic juz nie mowie o tym ze 2lata temu bylo prawdziwy rarytas nie tylko dla nas ...
ps. dodam jeszcze ze w tym zestawieniu jego sam procesor czy ram tym bardziej nie robi raczej wrazenia ale karta graficzna
procesor to mysle na polskim rynku to mysle nie wiecej niz 2k zl wiec nie jest zle ale karta ? nie orenituje sie ile to moze kosztowac ale biorac pod uwage ze jest to naprawde niezly kop dla kompw w porownaniu do innych podzespolow to cena napewno ROBI WRAZENIE