Powiem tak, na swój top NG na maina zarobiłem na fungus queście u LE który robiłem kilkoma altami (w zasadzie to mi dziewczyna większość kasy wyfarmiła xD )
Jak już masz top NG to zakładasz to na maina i dalej tłuczesz fungus questa + kilka pojedynczych questów za np 100k adeny.
Tu masz spis wszystkich questów:
http://lineage2.stratics.com/
Mały tip (LE z top NG gearem przez około 4-5h zaczynając od lv1 da się 100k spokojnie zrobić na questach, co jest niezłe jak nie masz żadnej high lvl postaci)
Do tego możesz low lvl manor dodać.
Powtarzasz to (ew można zdelevelować) dopóki nie stać cię na top D armor/weapon (sklepowe).
Potem do 30 wyposażyłem się w top D weapon + wszystkie inne pierdółki typu biżuteria buty/gloves. Znowu łaziłem głownie tam gdzie były questy + kilka dni w necro spędziłem. Teraz już tylko na C Grade zbieram od 30.
Jeżeli idzie o manor jest bardzo dobry do robienia kasy, bo niektóre inwestycje zwracają się bardzo ładnie, ale trzeba mieć szczęście żeby boty przekliknąć albo celować w te nasionka, które są słabo używane. Tzn na Teonie zaglądasz na manor status około 20:30 patrzysz się, co można jeszcze gdzieś sprzedać, to, co zobaczysz to są mało popularne nasionka, które bez stresu odsprzedasz do manor menagera.
http://img234.imageshack.us/my.php?imag ... tc47ze.png
Tu masz, rozpiskę jakie matsy ile kosztują pozwala się to zorientować ile, czego dostaniesz za nasionka. Tzn patrzysz cenę, buy out, mnożysz przez przewidywaną liczbę cropów i dzielisz przez cene matsa który masz otrzymać ;]
Na łowieniu też da się zarobić, ale tu nie licz na zarobek typu 2x to, co zainwestowałeś. Raczej tak jak ktoś powiedział 15% więcej czy cuś.
Generalnie jedna rada. Level nie ma znaczenia, imo twoim priorytetem powinno być zarabianie kasy a potem dopiero lvl. Bo jak już masz topowy sprzęt to lvlki idą jak bajka, natomiast w jakimś crap equipment to wlecze się latami. Dlatego ja polecam przed każdym skokiem na następny grade jednak trochę zwolnić (czy nawet zdelevelować kilka razy), bo nie ma nic przyjemniejszego, niż dingnać lvl 40 i obrazu top c ubrać ^^
Acha, imo powinieneś sobie kogoś do duo znaleźć, healera albo cuś ;] Inaczej będzie ci ciężko.