Sylvian napisał(a):
Nieźle nieźle - ja właśnie szukam SE do pomocy. Bo samemu przy trainowaniu niestety mam ograniczone możliwości - jak tylko coś pójdzie nie tak to jestem sztywny a tego wolę unikać. A tak patrze na twoje screeny i stwierdzam, że to lepsze niż handel
SE Ci nie pomoze - ja swojego uzywam tylko do buffowania i na akcje go wylaczam.
Jak zacznie Cie leczyc w czasie trainowania to padnie na 100%.
Generalnie potrzebujesz do trainowania jak najwiecej HP i pdef wiec przydaje sie:
- bless the body (ja to ze staffa mam)
- shield buff
- buffy zwiekszajace shield block rate, evade etc
- potiony (uzywam zwyklych co 10sek jak zaczynam robic traina a jak potrzeba to gheal mam w odwodzie)
- blesed soe scrolls (wlasnie jakbym cos spierdolil - do tej pory 2 mi poszly)
Mozna tez na czas pulowania wylaczyc sobie armor set bonus jesli jest "minus con" i wziac do lapki bron +25% HP (obojetne jaka - moze byc nawet low C grade).
Anyway z tego co testowalem robie traina wystarczajaco duzego zeby zabic kazda grupe w dungeonach z mobami 40-50 lev (mam 61).
W dungeonach z mobami 50-60 uzywam gheal, robie malego traina (8 mobow) i stunuje healera.
W dungonach >60 lev nie idzie mi (albo za male trainy robie albo musze SOE bo inaczej padne zanim dobiegne do grupy) ale za to w dungeonach z 30-40 lev mobami moge pociagnac ich >>20 i nic mi nie robia.
Kombinuje jeszcze zeby w tych wyzszych dungeonach isc gildiowo.
Team czysci droge az znajdziemy boty, potem ja trainuje (maly train - do 6 mobow powinien byc dla mnie safe), 2 healerow leczy moby, ja stunuje, kolega uzywa stinga albo poisonow.
Jakbys cos w tym temacie testowal to sprawdz prosze czy:
- bleed effect i poisson zdejmuja CP czy od razu HP?
- czy windshackle debuff dziala na white playera?
Bo tego nie jestem pewny
Anyway teoretycznie im wyzszy lev playerow tym bezpieczniej mozna stunowac - jak taki healer ma >>1000 CP to mozna go spokojnie 5-7 razy stunowac pod rzad i nie zdejmiesz mu CP a w tym czasie moby go zabija.
I jeszcze jeden tip.
Jesli pulujesz w trainie tylko agresywne moby (przebiegajac obok nich) a potem uzyjesz FD to mozesz stac obok tego teamu ktory wybiles i moby sie na Ciebie nie rzuca.
Ale jesli walnales je choc raz (np. pulujac pasywne) to po zabiciu teamu wskocza na Ciebie ponowanie i bedziesz musial znowu uzywac FD.