Poziomka napisał(a):
Karol ale wez pod uwage fakt ze wszystko co mialo byc dodane do Lineage2 juz prawie jest..w c4 dojda ci herosi, moze troche leveli wiecej i pare nowych lokacji..+S grade weapon..ale co dalej...przeciez nie mozna gry rozwijac poprzez dokladanie co raz to leszego stuffu - to sie mija z celem..a ludzie tez nie sa z zelaza i wkurwia ich ciagle walczenie o exp
Dziwne... bo wlasnie tak dzialaja wszystkie MMORPG's, lol
Poza tym czy Ty wiesz co bedzie w C5?
Moze rozbudowany housing, moze jakies inne niesamowite pomysly - nikt tego nie wie pewnie wlacznie z devsami.
Dlatego imho prorokowanie co sie stanie z danym tytulem sie mija z celem - ZA MALO DANYCH
Cytuj:
Wezmy przyklad Lineage1 czy chociazby Diablo ..po jakims czasie nie ma sensu dokladac do starego silnika gry co raz to nowych pierdol - lepiej wypuscic kolejna czesc gry ..
Mowmy raczej o UltimieOnline niz Diablo bo diablo nie jest MMO.
Zgadza sie - przecietny czas "swietnosci" danej gry MMO to ok 5 lat.
Ale 5 lat to nie to samo co 2-3
Cytuj:
jakby ktos z ncsoftu prowadzilby statystyki to ja bym chetnie poprosil zestwanie ile osob gralo ogolnie w lineage2..ile odeszlo po c1 ile po c2 ile odejdzie po c3...a ile w miedzyczasie doslzo nowych...jestem przekonany ba widze to nawet ze graczy ubywa niz przybywa
Nie wiem tego ale jak boga kocham NIE WIDZE ubytku playerow.
Ciagle sa jakies zmiany, jedne klany upadaja, inne sie tworza etc ale to normalne.
To ze nie ma tylu nowych playerow co kiedy to TEZ NORMA - przeciez KAZDY MMO jak startuje to ma REKORDOWA liczbe nowych graczy a potem to juz tylko spada.
Co do szybkosci rozwoju nowych graczy natomiast to sie nie zgodze.
SoSy zaczal grac 2 miesiaca temu i doszedl do takiego stanu XP/kasy jaka ja mialem po >roku grania.
To ze zaczynasz pozniej daje ci handicap - dostajesz pomoc od kolegow wieksza niz oni dostali od kogokolwiek.
Zreszta to tez nie jest zadna specyfika L2. Stosujac wasze kryteria oceny to warto grac tylko w gre ktora wlasnie wyszla bo wszystkie inne sa juz be.