Phist napisał(a):
Idac twoim tokiem rozumowania nie warto zwracac uwagi na HP, p.def i m.def w tej grze, bo i tak padniesz jesli targetnie cie cale party archerow/nukerow.
Co inego zgimpować sobie HP, a co innego wybrac rozwiązanie zbalansowane.
Zarówno do PvP i PvE. Czyżby na Lionie BD robili za kupę mięsa? A tatuaże wymieniali po każdej walce?
Phist napisał(a):
Jesli targetnie cie full obuffowane party nukerow/archerow z UD padasz prawie rownie szybko jak bez.
Nie mozna sprowadzac wszystkiego do "a gdy mnie targetnie archer party"
W mass jest takie zamieszanie ze "kazdy bije kazdego" a ty masz ustac na tyle dlugo by 'znudzic' tego, kto cie wzial w target, dajac przy tym Dance calemu party.
Zaraz, zaraz. Zdecyduj się.
To wreszcie wszyscy assystują targeterowi czy każdy bije każdego.
W przypadku targetowania przez full archer lub nuker party żadna konfiguracja nie daje gwarancji przeżycia.
Nawet Twoim uber BD w +CON konfiguracji nie wróżę powodzenia.
Przeżyją dłużej niż ja 3 a może 5 sekund?
Ponadto nigdy ataki całego party nie są skoordynowane idealnie.
W szczególności biorąc pod uwagę Twoją uwagę na temat każdy bije każdego.
Co za tym idzie rzadko się zdarza sytuacja żeby tłukło Cię na raz 6 archerów.
No chyba, że u Was support klasy są tylko na walkerze, a healer Wam zbędny.
I macie full archer party.
Phist napisał(a):
Powiem szczerze ze pierwszy raz sie spotykam z taka konfiguracja u BD.
Istnieja dwa poprawne buildy BD:
- Tallum Heavy + TSU*SLS OE ewentualnie Kesh*Kesh - PvE, PvP 1v1
- OE Doom / IC + Kesh*Dama / DLE*Tallum - PvP
Oczywiscie mozna grac w innych, ale staram sie stosowac zasade, ze jesli moge cos osiagnac latwiej to nie utrudniam sobie, tego na sile -.-
Zapomniałem. To już przerabialiśmy w jakimś wątku.
Na Lionie wszyscy mają Doom +6 i biegają w S setach.
Co do Majestic seta. To ciekawe. Bo na BattleTournamencie była nagminna.
Zresztą nie tylko tam. Na filmie, który link podałem koleś też jest w Majestic. Większość BD biega w Majestic ze względu na Stunt resist i mają rację.
Ale najwyraźniej na uber Lionie wszyscy wiedzą lepiej.
Przecież rządzicie wszędzie.
Choć przyznam, że widzę ludzi biegających w Tallum i Kesh.
Ale mówiąc szczerze. To jest konfig pod Gladiatora i jego specjale, a nie BD.
Akurat Majestic set jest konfigiem pod używanie łuku.
Ponadto Twój Tallum i Kesh*Kesh zjedzą Cię żywcem jeśli chodzi o kasę.
A co do IC i DLE*Tallum+4 - tak bardzo chętnie, z przyjemnością.
Tyle, że niewielu ludzi poza głównymi ally i ebuyerami na nie stać.
A przeludniony Bartz nie składa się z dwóch stron konliktu jak wyludniona Liona.
A Baiuma da się zabić tylko raz - rez na niego nie działa. I nie dopchasz się do niego jesli nie jesteś w najmocniejszych ally.
A my mówimy tu o realnych możliwościach, a nie marzeniach ściętej głowy.
Jest takie mądre przysłowie: "Mierz siły na zamiary".
Phist napisał(a):
Dziwne Bartz niby najstarszy, najbardziej rozwiniety serwer a jego gracze maja mniej epic items niz ludzie grajacy na Lionna?
Na Lionnie naprawde co drugi gracz, z dwoch liczacych sie na serwerze ally chodzi ubrany w taki wlasnie sprzet O.o
Hmmm. Policzmy. Boss jewelry weszła wraz C4 w lutym.
To jest 6 miesięcy. Razem ok. 200 dni. Baium spawnuje się co 5 albo co 7 dni.
Weźmę pod uwagę założenie optymistyczne. Co 5 dni.
Niby miałem jakieś podstawy wyższej matemtyki na studiach, ale nijak nie wychodzi mi więcej niż 40 sztuk.
Pomijam też oczywisty fakt, że szansa na dropnięcie biżuterii nie jest równa 100%.
To ilu jest tam Was w Waszych największych ally? Po 40?
Z tego co dobrze pamiętam na BattleTournamencie tylko Bartz biegał w full S gradzie za wyjątkiem nukerów. Z wiadomych powodów.
Jakoś tam wypasiona Liona nie zabłysnęła. Czyżby mieli sprzęt z wadami fabrycznymi?
Phist napisał(a):
Lvl w tym przypadku ma naprawde niewielkie znaczenie. Widzialem wielu graczy na 78, ktorzy * kupili postac * botowali wiecej niz grali * sa w PvE Ally, nie majacym stycznosci z PvP *
i wiedza naprawde niewiele na temat PvP swoim charem.
Czyżbyś sugerował, że kupiłem/wybotowałem postać?
Sądzę, że 99% osób na tym forum, będzie miało ubaw po pachy.
Grałem w L2 wtedy, kiedy Ty jeszcze nie wiedzałeś o istnieniu tej gry.
Phist napisał(a):
Nie widze sensu ciagniecia dalej tej 'wymiany pogladow' pomiedzy mna a Ethanem i za wszelka cene broniacym go kolega, szczegolnie gdy do jednej ze stron nie dochodza zadne argumenty i jest twardzie przekonana co do swojego, niekoniecznie prawidlowego buildu
Za to Ty uważasz, że masz monopol na rację. Przyganiał kocioł garnkowi.
Zaraz, zaraz nie dałem Ci żadnych argumentów?
To o czym ja niby cały czas pisałem? Nie wyjaśniłem Ci swojego toku rozumowania?
Już Ci powiedziałem po, co BD jest niepotrzebne gimpowanie STR kosztem CON. Bonus z HP w przypadku BD jest nikły.
Przy niskiej podstawie +25% jest także nikłe. To jest prosta matematyka.
BD nie jest main targetem. A gdy nie jest, ma się do czegoś przydać.
Na przykład używając łuku. A nie tak, jak to zasugerowałeś bawić gawiedź swoich tańcem. 1.5k damage to jest mało w mojej konfiguracji?
A tyle da się wykręcić na robe userach bez Twojego osławionego CoVa i lionowego kompletu boss jewelery, na zwykłym SoulBow w/ QR?
Mam do Ciebie pytanie. Czyżby na uber Lionie BD był pierwszym targetem? Przed archerami i nukerami?
Jeśli każdy wali każdego to niby jak 2-3 łuczników ma mnie zabić na UD, gdy ja spamuję CP/QHP poty + leczenie?
Zapomniałem. U was wszyscy mają 78 lvl, full S grade i komplet boss jewelry, a BD zapomniał wziaść potów, a za to wział 10k SSS.
Alucreid napisał(a):
Czyli build Ethana sie sprawdza w PvP, bo z nim duzo grasz PvE i dlatego w PvP tez jest najs.
Acha. Tzn, że levelujecie podczas mass PvP?
I 8 godzin na dobę tłuczecie się jeden przez drugiego?
Not bad. Życzę powodzenia w dotarciu do lvl 78.
Jak zejdziesz na ziemię to może ta rozmowa będzie miała sens.
Obecnie mija się ona z celem. EOT.