oGi napisał(a):
jedyny priv który dawał mi większy fun niż retail to paradise (stał jakoś na jesieni 2006), niestety został zamknięty bo admin się przestraszył fbi ;]
Admin Paradise to najwiekszy idiota i przekret, ktory zwinal sie po tym jak Exodusa zamkneli, wykorzystal dobry moment, wzial kase, i tyle go bylo widac.
SunJoel napisał(a):
Tak senji, i zaloze sie, ze jak zaproponuje 500$ adminowi tego dexoshita, to napewno sie nie skusi i nie zrobi mi postaci na najwyzszym lvl i top sprzetem =)
Chcesz sie zalozyc ? Prosze bardzo, wolna droga. Tylko ze na 'dexoshitcie' nie ma donatu, tylko teraz po raz pierwszy zamiescili newsa ze potrzebuja pieniedzy na SQL Server, i ludzie wplacaja kase. Mojego znajomego klan, zlozyl sie i wplacil 200$, jakos nie widze zeby biegali z lepszym sprzetem
Dostali tylko 'thank u' i tyle, rzadnych itemow, rzadnej pomocy w grze. Nie wierzysz ? Trudno, wisi mi to.
SunJoel napisał(a):
Na retailu moze i jest ebay, ale wlasciciele tego nie popieraja, mozna dostac bana
Nie popieraja
Widac niezle z tym walcza, skoro jest tyle ogloszen na forach (nawet tym), w ktorym ludzie sprzedaja adene/sprzet/postacie.
Na D. za sprzedaz acc jest perm ban, za adene nie wiem. Jak wstanie forum to moge ci wyslac na priv linka gdzie admin to napisal...
SunJoel napisał(a):
uwierz mi, prvy nigdy w zadnym stopniu nie dorownaja retailowi, z prostej przyczyny - na retailu nie spotkasz ogromnych ilosci ~12 latkow
Dla tego nie gram i nie zamierzam grac na polskich serverach, nawet jak bedzie naprawde niezly... Tutaj moga co najwzyej sie pluc mlode romuny, ale osobiscie w dupie to mam bo i tak nie znam ich jezyka, co w cale nie znaczy ze malo polakow jest na servie. Zreszta ta sprawa dotyczy sie kazdego serva, nawet retaila, byc moze w mniejszym stopniu.
Czeslav napisał(a):
Generalnie koleś pograj dłużej na retailu (o ile ci mama opłaci), i użyj jakichś sensownych argumentów a nie (jak już ktoś napisał) opowiadaj o swoich urojeniach
Mysle ze podalem lepsze argumenty, niz 90% z wypowiadajacych sie tutaj... Wiekszosc tylko powtarza 'stfu zlodzieju, twoj priv ssie bo w kazdej chwili admin moze zamknac server, i jest od chuja bugow !'
99% generalizuje, bo kiedys tam za czasow c1 zagral na jakims sh1t privie i bedzie uparcie powtarzal to samo. Moze ty sie mistrzu przelamiesz i powiesz cos ciekawego?
Czeslav napisał(a):
8k graczy? Wow... jak by nasz Teon mógł tyle uciągnąć...
...to by było więcej spotów wolnych i chyba status normal
Taa, widzialem nie dawno jakis wykres ile gra ludzi na retku, to Teon mial MAX 6k. Za czasow c4 na d. normalnie gralo 4-4.5k graczy, po wejsciu IL admin odnotowal ~8.5k.
Maraquaya napisał(a):
A nie, że jak na privie poszedłem na spota w Cata Forbidden Path, to przez 6 godzin expienia spotkałem tylko dwóch graczy!
chyba znalazles sobie idealny server.
Maraquaya napisał(a):
Nie wiem ile gra ludzi na officjalu, ale w porównaniu do priva gdzie było ~3000, to wydaje mi się że na offku musi być z 7.000-15.000 postaci online. Każdy priv się do tego chowa.
Nie wiem ile sklepikow w giran jest na moim servie, bo nie mam czasu na takie bzdety, ale tylko Ci powiem ze jest PELNO. W poczatkowych wioskach jest kilka-kilkanascie sklepikow, ale co to ma za znaczenie ? Mi wystarczy to ze widze caly czas ludzi na spotach, co najwazniesze LUDZI, z ktorymi moge pogadac a nie gromadka botow co farmia adene. Nie ma znaczenia czy jestes na spocie ~20 lvlowym czy 70+, wszedzie sa ludzie.
temptation napisał(a):
Ja rowniez chcialbym zobaczyc prywatna maszyne, ktora pociagnie 8k+ graczy...
Generalnie sa 3 servery ( zbieraja na 4). Nie wiem jak to jest ale chyba login server jest oddzielny, i napewno serv. od strony/forum tez.
Spis serverow:
Machine 1 - HP Proliant DL 580 G2 Server
* Processors: 4 x Intel Xeon MP 2.7 GHz/800 MHz - 2MB L3
* RAM: 12 x 1GB PC 1600 DDR
* 4 x SCSI 73GB Hot Plugin - Smart Array 5i Plus
* 1000 Mbps
* Uptime 100%
Machine 2 -SuperMicro SuperServer 6014V-T2
* Processors: 4 x Intel Xeon (Irwindale) 3.4 GHz/800 MHz x64 - 2MB L3
* RAM: 4 x 2GB PC 3200 DDR2
* 4 x SATA2 250 GB Hot-swap drive bays
* 1000 Mbps - backbone